02.06 | Σταθερότητα της Θείας Παρουσίας – Βιβλία Αλήθειας – Truth Legacy Books

6. Σταθερότητα της Θείας Παρουσίας

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ
ΑΦΘΑΡΤΑ & ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ – Το Ένατο Βιβλίο

A- A A+

Ο έντονος κραδασμικός ήχος που συνοδεύει Εκείνη, την Πρώτη και Εξέχουσα, Ασύλητη και Ασύλληπτη, Πύρινη και Άφλεκτη Παρουσία, είναι ο ήχος που κατευθύνει την ευλάβεια μέσα από τη μεγαλειώδη λειτουργία της Αγάπης, μέσα από το ΠΝΕΥΜΑ, για την πνευματική επανόρθωση και ολοκλήρωση της οντότητας μέσα στον εαυτό της, μέσα από τα έργα της, μέσα από τις εκφράσεις του ζην για την ανεύρεση του Δρόμου. Σας έχουμε τονίσει ξανά και ξανά, ότι ο μόνος Δρόμος, η μόνη Οδός είναι Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

Αυτή η Παρουσία λειτουργεί με ήχο και ροή, για να αποφευχθεί η κατάδυση του εαυτού σας και να προκληθεί η αντίδραση του εαυτού σας εναντίον αυτής της κατάδυσης των ατομικών δυνατοτήτων – έτσι ώστε ο νοητικός σας εαυτός να ίσταται ακλόνητος και ασφαλής, προκειμένου η οντότητα να μην αισθάνεται την πικρία της απομόνωσης, την πικρία της εγκατάλειψης, την πικρία της έλλειψης, ακόμα και την πικρία λόγω του ουσιαστικού γήινου πόνου. Αυτή η Παροχή Προστασίας, που σίγουρα έρχεται κάποια δεδομένη στιγμή στην «όραση» του καθένα από εσάς, είναι η ελπίδα που σας ντύνει, είναι η αγάπη που σας παρηγορεί, είναι η ενέργεια που εισχωρεί στο είναι σας και ενδυναμώνει τα ασθενικά σας κύτταρα, είναι η ροή του Ουρανού που τροφοδοτεί τις κεντρικές σας αρτηρίες, είναι το φωτεινό στήριγμα από το χέρι ΕΚΕΙΝΟΥ, του ΠΑΝΑΓΙΟΥ.

Αυτή η Παρουσία σάς υποδεικνύει αέναα και σας υπόσχεται ΕΚΕΙΝΟΝ, που είναι η βεβαιότητα και η ασφάλεια και η εκπλήρωση αυτών που αναθέσατε σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ, οποιαδήποτε ημέρα.

Να θυμάστε ότι στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ μπορεί να επιτευχθεί η αναζήτησή σας, φτάνει να συμφωνεί με τον Νόμο ΤΟΥ. Έχετε Πίστη και ΕΚΕΙΝΟΣ θα σας απαντήσει, η εμπειρία της απάντησής ΤΟΥ θα διασφαλίσει την ύπαρξή σας με μια πρωτόγνωρη ενέργεια.

Η Παρουσία ΕΚΕΙΝΟΥ είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης, όπως ΕΚΕΙΝΟΣ, ο ΠΑΤΕΡΑΣ, τη δίνει για να «περάσει» στην κατανόησή σας τη Δύναμη του Σταυρού, ώστε να μπορέσει η Συνειδητότητά ΤΟΥ να περιέλθει στην κατοχή σας.

Η Παρουσία ΕΚΕΙΝΟΥ σας καλεί σε πρόσβαση σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ.

Σίγουρα νιώθετε έντονα την έλξη του Φωτός, παράλληλα όμως η παρουσία του σάρκινου χεριού μπορεί να σας κατευθύνει σε αχλή και σκοτάδια που θα μολύνουν την αύρα σας. Πρέπει να λάβετε μέσα στη συνειδητότητά σας την κατανόηση του αδύναμου σημείου σας, αυτού που καταδύει το ποιοτικό σας είναι σε υποεπίπεδα που στερούνται πνοής.

Σε όλες τις εμπειρικές σας πορείες στα διάφορα επίπεδα του Σύμπαντος, ποτέ δεν στερηθήκατε την Αγία Παρουσία-Προστασία, την Αδιάβλητη, την Αρχέγονη, τη Φωτοτόκο. Με λύπη θα σας πούμε ότι με την ελεύθερη βούλησή σας κατακαύσατε τον μεγάλο, φωτεινό, πνευματικό σας οφθαλμό.

Αυτόν τον οφθαλμό μπορείτε να τον συναντήσετε και πάλι ανοιχτό και θεραπευμένο, διότι άνωθέν σας ίσταται και αιωρείται η Θεία Προστασία.

Ὀφθαλμοὶ Κυρίου ἐπὶ δικαίους, καὶ ὦτα αὐτοῦ εἰς δέησιν αὐτῶν.148

Η πηγή από την οποία εξέρχεται και καταυγάζει η Θεία Προστασία είναι Πηγή Ζώσα, Ζωοφόρος, Ζωογόνος, Ζωοτρόφος, είναι η Πηγή της Αγάπης. Αυτή η Αγάπη κατέρχεται στα έσχατα επίπεδα και ευλογεί και παρηγορεί και αγκαλιάζει με ιδιαίτερα στοργικό ενδιαφέρον. Σ’ αυτή την πηγή κυοφορήθηκαν και απ’ αυτή την πηγή γεννήθηκαν οι Άγγελοι.

Ὅτι τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ ἐντελεῖται περὶ σοῦ τοῦ διαφυλάξαι σε ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς σου.149

Η Θεία Προστασία –ανέσπερη, προ του Είναι και του μη Είναι, αέναη, σταθερή, υπερ-κοσμία, πορεία αγάπης ζώσας– αναδύεται από το ανεξάντλητο του χώρου και του χρόνου, και ως παρουσία Αγγελικών Ταγμάτων Φωτός παρέχει τον καρδιακό της ήχο και παλμό στις οντότητες του επιπέδου της Γης.

Ο ρόλος αυτής της αγίας εκδήλωσης είναι ο ρόλος του Δούναι για την αγάπη στον απέραντο πλασμένο κόσμο της Γης, που υποφέρει και δυστυχεί από συναισθήματα εγκατάλειψης και μοναξιάς, που βιώνει και κλείνει τον κύκλο του χωρίς να λάβει στην κατανόησή του τις παροχές ζωής που του παρέχει ΕΚΕΙΝΟΣ. Οι παροχές ζωής έχουν δοθεί με ιδιαίτερη γονική μέριμνα και στοργική φροντίδα χάρη στη Μεγάλη Ευσπλαχνία και Αγάπη του Δημιουργού, και λειτουργούν μέσω της Αγίας Ουράνιας Πρόνοιας. Μέσα από το άγιο χέρι του Δημιουργού που ρέει η ευωδία της θαλπωρής και της αγάπης, σας αγγίζει η καρδιά ΤΟΥ.

Αυτό το Χέρι, όταν σας επισκέπτεται και ευωδιάζει αγάπη και αγιόκλημα, ντύνει τις κραυγές σας με ελπίδες, σας τρέφει με «τον άρτον τον επι-ούσιον», αγγίζει τον πόνο της καρδιάς σας με τη δική ΤΟΥ καρδιά, και μέσα στην απόγνωση της ψυχής σας εμφυτεύει βάλσαμο και σπόρους που θα σας αναγεννήσουν, κάποια στιγμή που ο ήλιος θα λάμπει μόνο για εσάς, για εσάς που έχετε «χορτάσει» τον πόνο και την οδύνη.

Στον χρόνο της διαμόρφωσης του είναι σας, οι ώρες της απόγνωσης αναστέλλουν τη διαδικασία εξέλιξής σας, σας αποκλίνουν από την Πηγή του Σκοπού και της κατανόησης. Αυτές οι ώρες δοκιμασίας υποβαστάζονται από το άγιο χέρι του ΠΑΤΕΡΑ και, όσο και αν σας φανεί παράξενο, αυτό το Χέρι σάς χορηγεί τον ορό της Ζωής και επεμβαίνει με ζωογόνες ουσίες μέσα στα κύτταρά σας και εισχωρεί στην κατανόησή σας για το όραμα της ποιοτικοποίησής σας.

ΕΚΕΙΝΟΣ είναι κοντά σας, σε απόσταση αναπνοής, αναπνέει για εσάς. ΕΚΕΙΝΟΣ διαθέτει για εσάς τον δικό ΤΟΥ τρόπο επέμβασης:

Κατευθύνει. Προσπαθεί. Αποκαλύπτει. Κινείται. Διακρίνει. Ελπίζει. Ενδυναμώνει. Αμύνεται. Πολεμά. Αγωνίζεται. Ειρηνεύει. Ευλογεί.

Ο Ίδιος είναι στον πόνο η θαλπωρή, η φροντίδα, η θεραπευτική αγωγή.

Ο Ίδιος κατέρχεται από τα Φωτεινά Δώματα και αιωρείται στον οπτικό σας ορίζοντα και σας αγγίζει με στοργικό φιλί, εκεί που πυορροεί η καρδιά σας.

Αφήστε το πνεύμα σας να πνεύσει μέσα στο Πνεύμα ΕΚΕΙΝΟΥ, και με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθείτε στην κατανόηση της πνευματικής σας ανάπτυξης.

Απευθυνθείτε κατευθείαν σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ και προσφωνήστε ΤΟΝ «ΠΑΤΕΡΑ», κι ΕΚΕΙΝΟΣ θα σπεύσει κοντά σας και θα σας οδηγήσει στους ήχους που δεν άκουγε καν η προσδοκία σας και θα σας ντύσει με Χριστικό ένδυμα, με τα άγια και ευλογημένα χέρια ΤΟΥ. ΕΚΕΙΝΟΣ θα σας περάσει στον χώρο της εκστατικής ροής της θαλπωρής και η Αγάπη ΤΟΥ θα λούσει την αύρα σας με ποιοτικά αιθέρια έλαια, από αποσταγμάτων των ανθέων – ζωσών οντοτήτων που συνυπάρχουν με τους Αγγέλους στους Ουρανούς. Αυτός ο χώρος, που είναι ο χώρος λειτουργίας της εκστατικής ροής της θαλπωρής, θα αποβεί η ουσιαστική σας ζώσα κατοικία και εκεί η ατομικότητά σας θα λειτουργεί μέσα από ένα επιλεγμένο είναι και εκεί θα λάβετε την αγάπη – όχι με βάση τις επιταγές των γήινων κανόνων συμπεριφοράς, αλλά μέσα από τον Κώδικα της Καρδιάς της Αγάπης.

Η Θεία Προστασία εμπλέκεται σταθερά μέσα στη ζώσα ουσία της καρδιάς σας και αυτός ο τρόπος είναι το χαρακτηριστικό της έκφρασής ΤΗΣ.

Η επέμβαση της Θείας Προστασίας δεν είναι επέμβαση τύχης ή ατυχίας, είναι επέμβαση συγκυρίας, είναι επέμβαση κίνησης εκ του ελέους, είναι επέμβαση κίνησης εκ της Σοφίας, είναι η επέμβαση με το βάλσαμο στην παλάμη του Αγίου Χεριού. Είναι η επέμβαση στον ναυαγό – στον ναυαγό του παρόντος, του μέλλοντος και, ακόμα, στον ναυαγό που έζησε εμπειρικά ναυάγια στα παρελθόντα του.

Η Θεία Προστασία επεμβαίνει με αγία σταθερότητα και ακρίβεια, κατ’ αναλογία της ατομικής εμπειρίας ή κατανόησης. Η δεδομένη Φωτεινή Επέμβαση σκοπεί από την καρδιά του Μεγάλου Κέντρου στον Μέγιστο Σκοπό, που εκφράζεται μέσα από εσάς.

ΕΚΕΙΝΟΣ κατέρχεται, όταν ο νους και η καρδιά σκοτίζονται απ’ την ορμή του πόνου και χάνουν τον ρυθμό στη λειτουργία τους και υπολειτουργούν και αποβάλλουν την ενέργειά τους μέσα σε στάσεις κατάδυσης. ΕΚΕΙΝΟΣ επεμβαίνει ιδιαίτερα όταν η πίστη ανατρέπεται μέσα στο οίκημα της καρδιάς και από αυτή την ανατροπή κινδυνεύει να ανατραπεί όλο το πνευματικό σας οίκημα. Η διά του Φωτός απολυμαντική επέμβαση της Θείας Προστασίας έλκει τη ζωτική ουσία του ατομικού γίγνεσθαι, τη διαχωρίζει από τα φθαρτά θανατηφόρα στοιχεία και την επικαλύπτει με «χριστικούς επιδέσμους».

Ο ποταμός της οδύνης ας συνεχίσει το μοναχικό του ταξίδι στις εμπειρίες του χώρου και του χρόνου κι εσείς, υπερήφανοι στο ήθος ταξιδιώτες του γήινου πλανήτη, πιείτε τις εμπειρίες της Ζωής με το ποτήρι του Ηλίου. Συνεχίστε την πορεία που έχει επιλέξει η ψυχή σας με την ελεύθερη βούλησή της για να δοκιμαστεί και να εμπλουτιστεί μέσα από αυτό το ταξίδι της Αναγεννητικής Ανάπλασης, το ταξίδι της Γνώσης και της Σοφίας, το ταξίδι της μεγάλης εμπειρίας στα καλά και στα κακά. Σ’ όλη τη διαδρομή, που άλλοτε θα σας συνεπαίρνει το φως, άλλοτε θα σας προλαβαίνει η νύχτα, άλλοτε θα σας ντύνει η ομίχλη με τα υγρά της χέρια, ποτέ μην ξεχάσετε κάπου το ποτήρι του Ηλίου, που είναι γεμάτο από την εμπειρία της Ζωής.

Πάντα αυτό το ποτήρι του Ηλίου να το έχετε κοντά σας, να πίνετε την εμπειρία της Ζωής κάτω από το στοργικό βλέμμα της Θείας Προστασίας. Κάποια στιγμή, κάποιος από εσάς θα διαπιστώσει ότι έχασε την ατομικότητά του, έγινε διάχυτος στο Σύμπαν της Αγάπης, διασκορπίστηκε. Σας συνιστούμε να διαχυθείτε στο Σύμπαν της Αγάπης και να διατηρήσετε με συνείδηση την ατομικότητά σας και να ακτινοβολείτε στον κύκλο της εκπομπής της προσωπικότητάς σας. Μην κλαίτε για ό,τι σας πονάει. Ελπίζετε στο χαμόγελο κάποιου πρωινού Ήλιου που θα έρθει να κομματιάσει τη μοναξιά σας και να σταλάξει μέσα στον πόνο σας γλυκύτητα παρηγοριάς. Μη μεμψιμοιρείτε.

Αφήστε την καρδιά σας να μιλήσει με το γέλιο ενός παιδιού και να διδάξει τους άλλους την υπευθυνότητα της ωριμότητας.

Σκορπίστε λουλούδια με τα χέρια της προσφοράς, για να μιμηθείτε τα χέρια του Αγίου Πατέρα σας.

Στην προσπάθειά σας να ζωγραφίσετε το πορτρέτο σας, μαζέψτε άστρα και λουλούδια, ζυμώστε τα με την αγάπη της καρδιάς σας –όπως ταιριάζει στους υπεύθυνους και αληθινούς, αυτούς που φωτίζουν χωρίς να χάνουν το φως τους–, για να συντελεστεί το θαύμα όταν θα έρθει η μεγάλη στιγμή της γνώσης, και τότε αδιάκοπα θα σας συνοδεύουν τα γέλια του παιδιού, του υπεύθυνου και ώριμου.

Μεταμορφωθείτε σε δύο πελώρια χέρια που τείνουν στον ήλιο, που λειτουργούν με χτύπους καρδιάς, που ψάχνουν ν’ αγκαλιάσουν ακόμα και τη βροχή. Αγαπήστε ακόμα και τα δάκρυα που χύσατε, ζυμώστε με αυτά την ψυχή σας για τη δημιουργία του Άρτου, έστω και αν χρειαστεί να εργαστείτε κάτω από τη βροχή.

Φυτέψτε στην καρδιά σας τους σπόρους που περιμένω…

Όταν κατανοήσετε ότι τα χέρια σας μοιράζουν αστέρια, σκύψτε πάνω από το είναι σας για να εισπνεύσετε το μεγάλο θαύμα· αυτό το είναι θα μοσχοβολάει Αγιόκλημα.

Μη λυπηθείτε για τα δάκρυα που χάσατε, αλλά πάψτε πια να κλαίτε.

Εάν χάσατε πολλά δάκρυα, ποτίστε με αυτά τους βασιλικούς του πλανήτη σας.

Αναζητήστε παθιασμένα τον Ουρανό, με διάθεση να τον πιείτε ως το τέλος, σαν να ήταν ο Ουρανός μονάχα σταγόνα ΕΚΕΙΝΟΥ, ερωτευθείτε τον Ήλιο και ΕΚΕΙΝΟΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ θα έρθει κοντά σας.150

Η εικόνα της σταθερής και έντονης και ζεστής Θείας Προστασίας είναι τρόπος φωτοεπέμβασης στο πνευματικό κυτταρικό είναι, τρόπος ακτινοβολίας ασύλληπτης ενέργειας, τρόπος φωτοθεραπείας των πνευματικών κυττάρων. Μέσα από αυτή την αγία λειτουργία του αγίου τρόπου, ποιείται η ανα-γέννηση της πνευματικής οντότητας και ο συντονισμός της με τις Πύλες του Φωτός. Είναι η φωτοπαροχή σ’ εσάς τους αδερφούς μας του επιπέδου της Γης, μέσα από τον κύκλο των Θείων Χαρίτων, για να ειρηνεύσουμε την πορεία σας με την αρμονική συνεργασία Αγάπης, Δικαιοσύνης και Σοφίας.

Για να έχετε «τη μερίδα και τον κλήρο εις το πράγμα τούτο», θα πρέπει «η καρδιά σας να είναι ευθεία ενώπιον του Θεού».151, 152

Επιμένουμε να σας λέμε ότι ανυπομονούμε να κατανοήσετε αυτά που σας δίνουμε, με τον οποιονδήποτε τρόπο σας τα δίνουμε, διότι εάν δεν κατακτηθεί η κατανόησή σας από τα μηνύματά μας, τότε ρίχνουμε σπόρους σιταριού στον Ωκεανό.

Θα σας πούμε κάτι απλό, για να καταλάβετε ποιο είναι ακριβώς το έργο μας. Όταν ο Απόστολος Φίλιππος προσκολλήθηκε στο αμάξι του Αιθίοπα ευνούχου, Αξιωματικού της Κανδάκης, της Βασίλισσας των Αιθιόπων, τον άκουσε να διαβάζει τον προφήτη Ησαΐα και του είπε:

Ἆρά γε γινώσκεις ἃ ἀναγινώσκεις; […] Πῶς γὰρ ἂν δυναίμην, ἐὰν μή τις ὁδηγήσῃ με;153

Σας οδηγούμε στην πύρινη Πηγή της Αγάπης του Υψίστου και σας δείχνουμε τον Δρόμο ΤΟΥ, διότι ΕΚΕΙΝΟΣ είναι ο Δρόμος ο ευθύς, που δεν θα σας παραπλανήσει ποτέ. Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει η καρδιά σας να πάρει την αίσθηση του Φωτός. Διότι χωρίς την αίσθηση αυτού του φωτός δεν θα «βλέπετε καλά» και δεν θα «ακούτε καλά».

Ἐπαχύνθη γὰρ ἡ καρδία τοῦ λαοῦ τούτου, καὶ τοῖς ὠσὶ βαρέως ἤκουσαν, καὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτῶν ἐκάμμυσαν, μήποτε ἴδωσι τοῖς ὀφθαλμοῖς καὶ τοῖς ὠσὶν ἀκούσωσι καὶ τῇ καρδίᾳ συνῶσι καὶ ἐπιστρέψωσι, καὶ ἰάσομαι αὐτούς.154

Δεν έχετε αποκτήσει μάλλον τη γνώση εκείνης της Μεγάλης Καρδιάς που σας παρέχει τη Θεία Προστασία. Εάν γνωρίσετε ΕΚΕΙΝΗ την Καρδιά και κατανοήσετε τους χτύπους της Αγάπης της, τότε να είστε σίγουροι ότι κάθε πρωί που θα σας φέρνει ο Ήλιος τα χαμόγελά του στην πόρτα του σπιτιού σας, θα κατανοείτε με Όραση τη Θεία Προστασία και τη Θεία Παρουσία.

Ὅτι μέγα ἐπάνω τῶν οὐρανῶν τὸ ἔλεός σου καὶ ἕως τῶν νεφελῶν ἡ ἀλήθειά σου.155

Ο σταθερός ρόλος της Αει-Κίνητης ανέσπερης Μορφής της Θείας Προστασίας –αυτής που διακινείται και ταυτόχρονα ίσταται με ροή και παλμό, κοσμούμενη από Αδάμαντες και ζώντες Μαργαρίτες που ζουν μέσα στην Αγία Καρδιά– είναι ένας ρόλος επέμβασης σ’ εσάς, που δημιουργεί τη δυνατότητα της έλξης σας από φωτεινά πεδία που λειτουργούν μέσα σ’ εσάς και γύρω από εσάς. Αυτή η σταθερή Μορφή Παρουσίας εκδηλώνεται μέσα σ’ ένα απίστευτα φορτισμένο μαγνητικό πεδίο και περιβάλλεται από ένα φως που δεν παράγεται – διότι αυτό το Φως είναι ΕΚΕΙΝΟΣ. Μέσα από την παρουσία αυτού του ΦΩΤΟΣ, διαχέεται μια έντονη ενέργεια θερμότητας, με αποτέλεσμα να υφίστανται ισχυρούς κραδασμούς όλα τα κύτταρα της οντότητας, τα πνευματικά και τα υλικά. Μέσα από όλη αυτήν τη διαδικασία της φωτεινής επαφής του γήινου στοιχείου με το ουράνιο, το φωτεινό, δομείται θετικά και σταθερά η θέση της οντότητας ως εκδήλωση νου και καρδιάς, πνευματικής και υλικής, στην έκφραση του υλικού επιπέδου. Επίσης, μέσα από την αύρα αυτής της λειτουργίας διαδικασίας, ακόμα και η ύλη –ως έκφραση «ενδύματος σαρκός» της γήινης οντότητας– υφίσταται την ανάλογη δομική κυτταρική επεξεργασία.

Η πορεία που διανοίγεται σ’ εσάς, τους γήινους αδερφούς μας, σαν πορεία κατανόησης σε χώρους δοκιμασίας, καταλαμβάνει μέσα σας θέσεις. Ορισμένες φορές, αυτές οι θέσεις σταθεροποιούνται και ενσωματώνονται με την κατανόησή σας τόσο πολύ, που αποβαίνει σχεδόν αδύνατη η μετακίνησή τους. Και εφόσον η θέση που έχετε καταλάβει είναι μέσα στο Θέλημα ΕΚΕΙΝΟΥ, έχει καλώς. Όταν όμως αυτή η θέση καταλύει το Θέλημα ΕΚΕΙΝΟΥ –και έχει ενσωματωθεί με δόγματα και πιστεύω που δεν εκφράζουν το Θέλημα ΕΚΕΙΝΟΥ, του ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ–, τότε αυτή η κατανόηση που σας παρέχει η θέση σας δυσκολεύει τις προσπάθειες του Σύμπαντος, και αυτές οι προσπάθειες του Σύμπαντος να χαράξει ευθείες και ορίζοντες είναι επίπονες. Όλη η προσπάθεια του Σύμπαντος είναι στραμμένη στο τελευταίο επίπεδο που σας δίνεται σαν «ευ-καιρία» κατανόησης, δηλαδή στο δύσκολο επίπεδο της Γης.

Η ένσαρκη οντότητα έχει και διαθέτει όλες τις δυνατότητες να δημιουργήσει την αρμονική θέση μέσα στη συμπαντική απαίτηση και, μέσα από αυτήν τη θέση πνοής, να συν-λειτουργεί με ισορροπία με όλες τις συμπαντικές δημιουργικές Δυνάμεις. Όταν αυτή η οντότητα ισορροπήσει μέσα στη λειτουργία του εαυτού της, θα αποκτήσει μορφή, την οποία θα καθορίσει με τα χέρια της διάθεσης και της διάκρισης του Σύμπαντος.

Η συμπαντική ροή προβάλλει την απαίτησή της για εξέλιξη και ποιοτικοποίηση όλων των όντων του Σύμπαντος. Όποιος από εσάς κατανοήσει αυτή την απαίτηση, θα δονηθεί παλμικά στον χορό της ροής μέσα στα μαγνητικά πεδία που προκαλούνται από τον παλμό της Πηγής της Αγάπης, και αυτή η Πηγή της Αγάπης θα τον αναγεννήσει. Με τη ροή της Αγίας Χάριτος και πλέον με την ποιότητα της ελεύθερης βούλησης, θα προάγεται η νοητική οντότητα μέσα από ελεύθερες και ευλογημένες πορείες στο Είναι του Ουρανού και αυτό το Είναι του Ουρανού είναι η ροή της νόησης, που σας περιμένει με αγάπη και διάθεση φιλοξενίας.

Ο Ουράνιος Κόσμος δεν είναι αποκρυφισμός, δεν είναι σκοτάδι, δεν είναι το άβατο και το απόρρητο. Αυτός ο κόσμος είναι το Φως, η Αλήθεια, και επιθυμεί να έρθει στην όρασή σας, διότι τα πάντα στο Σύμπαν είναι Ένα και όλα εργάζονται και λειτουργούν για το Θέλημα ΕΚΕΙΝΟΥ, που είναι το ΠΑΝ.

Να είστε σίγουροι πως έχετε την ευχή του Σύμπαντος να καταστείτε άξιοι και να κατακτήσετε το Ήθος του Ουρανού, αφού πρώτα σας κατακτήσει εκείνο το ήθος που θα κατανοήσετε μέσα στη Γη και το οποίο θα σας ανυψώσει μέσα στον εαυτό σας, μέσα στην ίδια την εμπειρία της ζωής.

Τότε να είστε σίγουροι πως κάπου ψηλά, σε δώματα ποιότητας, υπάρχουν πολιτείες φωτεινές που έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε και, με την προσωπική σας συμμετοχή, να συμβάλλετε στην εμφύτευση σπόρων και λουλουδιών – και κάποτε θα πείτε «κι εγώ συνέβαλα στο κάλλος αυτής της αστραφτερής πολιτείας που ζει και αναπνέει μέσα στην καρδιά των άστρων». Αυτές οι πολιτείες είναι γεμάτες από πηγές απ’ όπου ρέουν ελπίδες, όχι απλά όνειρα αλλά ελπίδες ήδη γεννημένες. Ελάτε να πιείτε από τις πηγές που γεννούν ελπίδες και θα διαπιστώσετε ότι ο Ουρανός δεν είναι άβατος και απροσπέλαστος στις καρδιές της Αγάπης. Εκεί, στις πηγές που γεννούν ελπίδες, θα πλυθείτε και θα καθαριστείτε από τους γήινους πόνους, εκεί η οντότητά σας θα λευκανθεί, εκεί καθαροί και άσπιλοι θα αγκαλιαστείτε από την Αύρα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.

Η Ουράνια Ροή ήδη προβαίνει σε διαδικασίες κάθαρσης και προστασίας του πλανήτη, και Οντότητες επιλεγμένες ενσαρκώνονται για την πλήρωση του Σκοπού, δηλαδή της κατανόησης της Ανάγκης για το Ήθος της Γης.

Να είστε βέβαιοι –που σημαίνει να μην υπεισέλθει αμφιβολία στην αποδοχή σας, σε σχέση με την πίστη σας– ότι ο ΘΕΟΣ είναι η Αλήθεια που ελευθερώνει το σώμα και τον νου, και ότι αυτή η Αλήθεια θα σας κάνει Ένα με τη ζωντανή Δύναμη, που μπορεί να εκφραστεί στη Ζωή σας μέσα από εσάς.

Η Θεία Παρουσία, εφόσον συντονιστεί με την υλική σας κατανόηση, θα ισοπεδώσει την αρνητική υποδύναμη – αυτήν τη μιαρή υποδύναμη που εσείς διατρέφετε με τη σάρκα σας και την ανοχή σας, διότι με τα λάθη σας και την άγνοιά σας της προσδίδετε δυνάμεις που δεν διαθέτει.

Ο Σταυρός του ΙΗΣΟΥ δεν επιτρέπει καμία υποδύναμη να εξελιχθεί σε δύναμη. Ο Ίδιος είναι η μόνη Δύναμη στο Σύμπαν. Εσείς φέρετε την ευθύνη αυτής της μεγάλης πλάνης που σας οδηγεί σε πορείες φόβου και τρόμου, σε πορείες απελπισίας και υπερβολών. Πλήθος άυλων Οντοτήτων, Αγίων και Αγγέλων, σας δίνουν τη ζωντανή παρουσία με κάθε τρόπο, και εσείς επιμένετε να οδηγείστε σε μάγους, να στηρίζεστε σε χέρια πλάνης, να δίνετε με το χέρι σας τροφή στη μιαρή υποδύναμη και με το ίδιο αυτό χέρι να κάνετε το Ιερό Σημείο του Σταυρού.

Ζείτε μέσα στον χρόνο της νόησης και της εξέλιξης και αυτός ο χρόνος δεν επιδέχεται τέτοια τραγικά λάθη, διότι με αυτά τα λάθη όχι μόνο γελοιοποιείτε τον εαυτό σας μέσα στο πνευματικό σας είναι, αλλά και παρέχετε τροφή σε φθίνουσες υποδυνάμεις.

Σήμερα κιόλας, τρέξτε να προλάβετε
το Καράβι που φεύγει για την Ιθάκη.
Αρπάξτε τις αποσκευές σας με τις αλμυρές εμπειρίες.
Σας προσκαλούμε
στο μεγάλο ταξίδι της Σοφίας και της Γνώσης.
Τολμήστε να κουραστείτε και να τριφτείτε από
τους αλμυρούς ανέμους,
κι όταν με το καλό φτάσετε στην Ιθάκη,
φυλάξτε τις αποσκευές σας με τις εμπειρίες
που ζεστάθηκαν απ’ το πολύωρο ταξίδι.
Σίγουρα εκεί θα σας υποδεχθεί η Τόλμη
και θα σας πει πως πάψατε να είστε δειλοί. 

 


148 Π.Δ., Ψαλμοί 33:16. «Τα μάτια του Θεού είναι [πάντα] στραμμένα προς τους ενάρετους, και τα αυτιά Του [είναι πάντα ανοιχτά] στις δεήσεις τους».

149 Π.Δ., Ψαλμοί 90:11. «[…]… διότι Αυτός θα δώσει [ή, θα δίνει] εντολές στους Αγγέλους Του να σε προφυλάσσουν σε κάθε βήμα [ή, στροφή] της ζωής σου».

150 «Θεέ μου, έχω να κάνω με Αγγέλους ή με συμπαντικούς ποιητές; Έχω να κάνω μάλλον με επίπεδα μελωδίας που θέλγουν, με επίπεδα που δίνουν διδαχές με τον ειδικό τρόπο διδασκαλίας των Ανώτερων Φωτεινών Αστρικών Κόσμων». [Σημείωση της Σ.Σ.]

151 Πρβ. Πράξεις 8:21. Οὐκ ἔστι σοι μερὶς οὐδὲ κλῆρος ἐν τῷ λόγῳ τούτῳ· ἡ γὰρ καρδία σου οὐκ ἔστιν εὐθεῖα ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ.

152 Στην πραγματικότητα εδώ έχουμε δύο συναφείς αλλά διαφορετικές λέξεις: μερίδα και κλήρο. Το πρώτο έχει να κάνει με το δικαίωμα (αποκτημένο, ή χαρισμένο – στην περίπτωση αυτή αν ο Σίμων συγκαταλέγεται ανάμεσα σε ανθρώπους που αξίζουν να έχουν το χάρισμα του Αγίου Πνεύματος) και το δεύτερο με την τύχη (προσωπική ή από την πρόνοια ή από συγκατάβαση του Θεού). Επομένως η απόδοση είναι: «Εσύ δεν έχεις ούτε δικαίωμα ούτε μέρος στο θέμα αυτό, κι αυτό γιατί η καρδιά σου δεν είναι στη ίδια γραμμή με τον Θεό [δεν ευθυγραμμίζεται, δεν συνάδει με αυτό που είναι, ή θέλει, ο Θεός]».

153 Πράξεις 8:27-31. «Άραγε καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις; […] Μα πώς θα μπορούσα [να καταλάβω] αν δεν με καθοδηγήσει κάποιος;»

154 Πράξεις 28:27 & Π.Δ., Ησαΐας 6:10. «Διότι η καρδιά του λαού αυτού έχει γίνει χονδροειδής [χυδαία, έχει χάσει τη λεπτότητά της], και τ’ αυτιά του δεν ακούν καλά [έχουν γίνει βαρύκοοι] και τα μάτια τους δεν βλέπουν. Εκτός εάν ποτέ μπορέσουν να δουν με τα μάτια τους, και ν’ ακούσουν με τ’ αυτιά τους, και συνέλθει η καρδιά τους και επιστρέψουν – τότε θα τους γιατρέψω [θα τους κάνω καλά]».

155 Π.Δ., Ψαλμοί 107:5. «Γιατί το έλεός Σου είναι τόσο μεγάλο, πάνω απ’ τον ουρανό, και η αλήθειά Σου φτάνει τα σύννεφα».

ΚΕΦΑΛΑΙΑ