01.08 | Επιλεγόμενα – Βιβλία Αλήθειας – Truth Legacy Books

8. Επιλεγόμενα

ΟΥΡΑΝΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ – ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΑΦΘΑΡΤΑ & ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ – Το Ένατο Βιβλίο

A- A A+

Είμαστε σε επαφή, και δεν έχουμε λόγια ακριβή για να εκφράσουμε από καρδιάς τον τρόπο εκπομπής της χαράς μας.

Όπως υπονοούμε, και η λειτουργία της χαράς έχει τρόπους έκφρασης που προσεγγίζουν τις αιθερικές μας οντότητες και τρόπους που αγγίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία την αύρα μας. Κατά συνέπεια, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι – είναι κάτι που πηγάζει από το κυτταρικό μας είναι, όπως αυτό είναι προσαρμοσμένο στο δικό μας ηλιακό σύστημα, στις δικές μας σφαίρες που ζουν στο Φως, λειτουργούν στο Φως, και συντρέφονται και συμπορεύονται με το Φως. Η ευαισθησία μας δεν έχει να κάνει, ως σύνθεση και λειτουργία, με τη γήινη ανθρώπινη ευάλωτη διάθεση την οποία αποκαλείτε ευαισθησία και την εκλαμβάνετε ως ευαισθησία – παρότι εκφράζει συνήθως έλλειψη ψυχραιμίας, αστάθεια στη διαχείριση των συναισθημάτων και αδυναμία λήψης ουσιαστικών αποφάσεων. Τα εμποτισμένα με ευαισθησία αιθερικά μας κύτταρα δεν διαταράσσουν το πνευματικό μας έργο και δεν μας καθιστούν ανυπόμονους και ασταθείς, καθώς ἐν Αὐτῷ ζῶμεν καὶ κινούμεθα καὶ ἐσμέν.98 Είμαστε τρόπον τινά η πνευματική ολοκληρωτική κατάθεση των άυλων εαυτών μας στις ευαίσθητες μα και αυστηρές προσδοκίες του Σύμπαντος, που εκφράζονται μέσα από τις καρδιές των Αστέρων.

Υποτασσόμαστε με ιδιαίτερο σεβασμό στους απόλυτα εύρυθμους Συμπαντικούς Κανόνες, σε αυτούς που υπηρετούν την αρίστη θεότητα, αυτήν της συμπαντικής Δικαιοσύνης. Αυτή η θεότητα ασπάζεται τον Κώδικα του Δικαίου και απαιτεί τη συμμόρφωσή μας και τη συμμόρφωσή σας με απόλυτο σεβασμό, ακρίβεια και υπακοή. Προσκυνούμε, λοιπόν, με απόλυτη πνευματική συνείδηση τη θεότητα που επαγρυπνεί για τη λειτουργία του ουρανίου Δικαίου, αφού πρώτιστα έχουμε υποταχθεί με πίστη λατρευτική στην ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ. Ήδη ομολογούμε αδιάλειπτα τον σεβασμό, την πίστη και την υπακοή μας στις εντολές του ΚΥΡΙΟΥ και, όταν το Θέλημά Του το επιτρέπει, διακινούμε με απόλυτη ευαισθησία και ακρίβεια –με τον τρόπο που ήδη γνωρίσατε– όλα εκείνα τα μηνύματα του Ουρανού που τίθενται στη διακριτική μας ευχέρεια να τα διακινήσουμε μέσω οντοτήτων που επιλέγουμε, οντοτήτων άξιων κατά τα δικά μας πνευματικά και ευαίσθητα κριτήρια.

Συνήθως επιτυγχάνουμε τον σκοπό μας, επειδή οι επιλογές μας υφαρπάζουν επιλεκτικά οντότητες ταπεινές στην ψυχή, αγωνιώσες και λαχταρούσες να λάβουν την προσδοκώμενη εξ αυτών πνευματική τροφή, μέσω της άκρατης επιθυμίας τους για λήψη παιδείας που δεν έχει να κάνει με τα επιστημονικά σχολεία του πλανήτη σας. Είναι βέβαιο ότι οι οντότητες αυτές δεν ικανοποιούν την πείνα τους μέσα από τα πιάτα που τους προσφέρονται από τα εκάστοτε θρησκευτικά δόγματα.

Τα παλαιότερα και σύγχρονα δόγματα δεν εξυπηρετούν όλες τις πνευματικές αναζητήσεις και, κατά συνέπεια, δεν ικανοποιούν κάποιους γήινους συντρόφους μας, και ιδιαίτερα αυτούς που διαθέτουν τη σχετική παιδεία και εμβολίζονται πάνω σε άγρια και σκληρά βράχια από συμπεριφορές θρησκευτικών παραγόντων.

Πλείστοι εκ των συντρόφων μας στη Γη ενδύονται με ιδιαίτερα σκληρά και μονωτικά κελύφη-ενδύματα ή ασφυκτικές μεμβράνες, οπότε στα ταξίδια τους στη Γη χάνουν την ουσιαστική εμπειρία για την εξέλιξή τους. Η αναζήτηση της αλήθειας σε σχέση με τον λόγο της γέννησης και του θανάτου και με τα ταξίδια της ψυχής σε άσκοπες περιπλανήσεις, θα πρέπει να σας απασχολήσουν ιδιαίτερα και να κατανοήσετε επιτέλους ότι πολλοί από εσάς μπαίνετε σε άσκοπες υλικές και ψυχικές ταλαιπωρίες που κάνουν τον κύκλο τους και ανοίγουν καινούριους κύκλους περιπλάνησης, αιώνες τώρα, χωρίς να είστε σε θέση να προσδιορίσετε με απόλυτη κατανόηση τη στάση σας και τη μορφή σας έναντι της συμπαντικής απαίτησης και της απαίτησης της ίδιας σας της ψυχής.

Πρέπει να τολμήσετε να περάσετε πέρα από τα γνωστά για εσάς γήινα όρια και να δεχτείτε, επιτέλους, τις εμπειρίες που σας προσφέρονται από αλλόκοσμες ηλιακές σφαίρες των άπειρων πλανητών του Σύμπαντος.

Καταλήγουμε να πούμε ότι ο τρόπος συλλογής και περισυλλογής προσωπικών εμπειριών στα υλικά επίπεδα είναι απεριόριστα περιορισμένος και ότι οι πτωχές πνευματικές σας αναζητήσεις –βυθιζόμενοι στους βάλτους της ύλης–, πέραν του πόνου και της θλίψης, δεν έχουν να σας κάνουν προσφορές αξιόλογων εμπειριών.

Δεν ικανοποιείτε τις προσδοκίες του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, που σας αναμένει με καρτερική υπομονή και επιμονή να σας ξεναγήσει στα θησαυροφυλάκια της Αλήθειας, εκεί όπου οι αρχέγονες γνώσεις, αξίες, αρετές και συνειδήσεις Δικαίου αποτελούν την ατελεσφόρητη πυρίμορφη φεγγοβόλο Πραγματικότητα – όπου και συντελούσατε, κάποτε, στη ροή του εκθαμβωτικού Θείου Φωτός.

Κρίναμε πρώτιστα και κρίνουμε στο τώρα ότι ο ορισμένος χρόνος έχει απαιτήσεις, τόσο από εμάς όσο και από εσάς. Αυτές τις απαιτήσεις, εμείς οι αιθερικοί όντες, λάβαμε την εντολή και εξ αυτής της εντολής τη δυνατότητα να τις προωθήσουμε-προβάλουμε στον συγκεκριμένο χώρο και στον συγκεκριμένο χρόνο, αυτόν που τον χαρακτηρίζουμε «ορισμένο». Ο ορισμός του έχει αποφασιστεί από τον ΚΥΡΙΟ που δεν ορίζεται και που ορίζει τα πάντα, και που τους Ορισμούς ΤΟΥ-Θέλημά ΤΟΥ εξυπηρετούμε με απόλυτη ταπεινότητα στη συνείδησή μας, ότι σας προσφέρουμε χείρα βοηθείας πριν την ολοκληρωτική σας κατάδυση στους ωκεανούς της ύλης και της λήθης. Όταν κινδυνεύετε από πνιγμό, βυθιζόμενοι ακόμα και στις λίμνες ή στους βάλτους της υλικής ζωής σας, θα είμαστε εκεί, μαζί σας και θα σας προσφέρουμε το στιβαρό μας χέρι, αρκεί να μας καλέσετε και να ποθήσετε αφύπνιση.

Μην προσπερνάτε τα μηνύματά μας με αδιαφορία, περιφρόνηση ή και με διάθεση εμπαικτική. Είμαστε υποστηρικτές και διακινητές της νέας αφύπνισης. Όταν θα νιώθετε τον κίνδυνο της κατάδυσης και του πνιγμού ζώντες σε άλλες διαστάσεις ζωής, ενδέχεται να μην καταφέρετε να αναδυθείτε από το βάρος της εμπειρίας που σύρατε εκεί. Η πυκνότητα της ύλης μέσα στην οποία συνηθίσατε να βιώνετε στα γήινα ταξίδια και με την οποία ύλη ενδυθήκατε, δημιουργεί ή δημιούργησε λόγους διαγραφής σας από τους καταλόγους των αθανάτων, ωσάν ποτέ να μη λάβατε ζώσα ευλογημένη ουσία εκ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ του ΑΓΙΟΥ και Ζωοποιού.

Θα χαρούμε να σας εγγράψουμε στα πνευματικά μας σχολεία και να σας καλωσορίσουμε από καρδιάς στις τάξεις εκπαίδευσής σας, για την πνευματική σας αναγέννηση, ελπίζοντας σε καλή συμπόρευση στα δύσκολα μα και στα εύκολα, ερμηνεύοντες από κοινού και αξιολογούντες το βάθος της ουσίας των ευκόλων – που ενδέχεται να φαίνονται εύκολα και να υποκρύπτουν τα δύσκολα. Ιδιαίτερα στα εύκολα που υποκρύπτουν αλήθειες απαιτούνται η προσοχή, η γνώση και η διαχείριση όλων αυτών διά μέσου της αμετακίνητης λατρευτικής πίστης.

Η Πίστη είναι η δυσκολότερη συμβατική έννοια, είναι Κώδικας χαραγμένος στις σταθερές και αμετακίνητες ουράνιες κορυφές, που καίει με το άκαυτο Πυρ το κακό και φωτοβολεί στα κάστρα του θείου και του καλού. Η Πίστη δεν αναφλέγεται αιώνες τώρα. Διακινεί και συντηρεί τα θεία θαύματα και συνταράσσει αρμονικά το άπειρο Συμπαντικό Είναι. Η δύναμή της δεν διαθέτει λεξικό ετυμολογίας, είναι το παν στο Ίσταμαι, είναι το ίσταμαι στο Παν. Η ομολογία της πίστης δεν αρκεί. Απαιτείται πίστη ενσυνείδητη με ουσία ζώσα.

Σας θέλουμε –με την έννοια της επιθυμίας και όχι με την έννοια του απαιτητικού θέλω– γενναιόδωρους στη δυναμική θαλπωρή της αγάπης και επιθυμούμε να καταστείτε γενναιόδωροι και ολοκληρωμένοι με την πίστη. Σας επιθυμούμε ερευνητές ακέραιους στο ήθος, σταθερούς στα βήματά σας και ακλόνητους στις εκάστοτε γήινες δοκιμασίες.

Πλασθήκατε πνευματικά γενναίοι και πνευματικά υπέροχοι όντες. Δύο στοιχεία μάς εντυπωσιάζουν σ’ εσάς. Ότι, αν και πολλοί από εσάς πιστεύετε στη Θεία Δύναμη, άλλοι τόσοι πιστεύετε χωρίς πίστη – οι δεύτεροι, ίσως γιατί έτσι το βρήκατε και έτσι το τηρείτε. Στη δεύτερη περίπτωση, δικαίως αναρωτιόμαστε σε τι πιστεύετε, αφού το απόλυτο στοιχείο της πίστης κλονίζεται και κατακαίεται από τις φλόγες της αμφιβολίας και της σύγχυσης.

Θα λέγαμε ότι σας παρέχουμε δυνατότητες, αν όχι αφύπνισής σας, τουλάχιστον «εκμετάλλευσης» των υπαγορεύσεών μας – αν και ποθούμε να διεγείρουμε τις μνήμες σας με πιο ευαίσθητους τρόπους και λόγους.

Τα κείμενα που σας δώσαμε είναι ατόφια συλλεκτικά κομμάτια από τους Θησαυρούς που εκτίθενται στα άγια και ευλογημένα δώματα του Ουράνιου Κόσμου. Όλα όσα καταγράψαμε είναι απλά και κατανοητά. Χαρίστε κάποιες ευαίσθητες καθημερινές στιγμές σας στη μελέτη τους και θεωρήστε ότι πάνω και πέρα από εσάς ζει και κινείται ένας απέραντος Κόσμος Φωτός που διακατέχεται από έντονη επιθυμία να τον γνωρίσετε.

Ο ΘΕΟΣ ποτέ δεν σας έχει εγκαταλείψει. Πάντα έβρισκε τρόπους, είτε αυστηρούς –όχι τιμωρητικούς– είτε ειρηνικούς και ευσπλαχνικούς είτε αποκαλυπτικούς, για να σας οδηγήσει στην Αλήθεια και μάλιστα με απίστευτες, σοφές συγκυρίες.

Ο Θεός μαζί σας.

 


98 Πρβ. Πράξεις 17:28. Βλ. Παπαδογιάννης, Εμμανουήλ, ΑΦΘΑΡΤΑ & ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ – Οκτώ Βιβλία Αλήθειας, ό.π., «Συμπαντική Ενότητα», σ. 304.

ΚΕΦΑΛΑΙΑ