01.04 | Επίπεδα Φόβου & Τόλμης – Βιβλία Αλήθειας – Truth Legacy Books

4. Επίπεδα Φόβου & Τόλμης

ΟΥΡΑΝΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ – ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΑΦΘΑΡΤΑ & ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ – Το Ένατο Βιβλίο

A- A A+

ΑΜΦΙΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΙΑΣ

Ανάμεσά σας και ολόγυρά σας κυκλοφορεί ένα θανατηφόρο ψυχοκτόνο μικρόβιο που τρυπώνει ύπουλα στο κέντρο λειτουργίας της πνευματικής και σωματικής σας καρδιάς. Από αυτό το βασικό ζωτικό κέντρο, την καρδιά σας, εφορμούμενο επιτίθεται στο «λογικό» κομμάτι του πνευματικού νου και ουσιαστικά ενθρονίζεται στο σύνολο της ύπαρξής σας με πρωταρχικό στόχο να παραλύσει τις σωματικές και πνευματικές σας δυνάμεις. Αυτό το μικρόβιο στοχεύει κυρίως στην παράλυση της πίστης σας και, εξαιτίας αυτής, στην παράλυση των λογικών δυνάμεων, όπως της σύνεσης, της διάκρισης, της γνώσης. Ενδημεί στον φόβο και ενδυναμώνεται από τον φόβο και, όταν εσείς του παραδοθείτε άνευ όρων, εκείνο δεν θα διστάσει να σας καταπιεί.

Ο φόβος. Ένα αρνητικό συντριπτικό της δύναμης συναίσθημα που πηγάζει από τη σκοτεινή και θολή πηγή της απιστίας. Αλίμονο σ’ εκείνους που τολμούν να πιούν από το νερό της. Θα παραμείνουν πνευματικά στάσιμοι, απλοί θεατές των υλικών πραγμάτων στα ταξίδια της ζωής, αποπροσανατολισμένοι, μακράν της ελπίδας που προορίζει και κατευθύνει στα επίπεδα εξέλιξης.

Μην αμφιβάλλετε. Πετάξτε το αμφίβλημα της απιστίας, χρειαζόμαστε αλπινιστές για την ανάβαση στις κορυφές του Σύμπαντος.

Μην αμφιβάλλετε. Η διστακτικότητά σας έχει να κάνει με απιστία που δημιουργεί ρωγμές στους δρόμους τους σελασφόρους και γκρεμίζει τις προπύλες της εισόδου. Οραματιστείτε τις προπύλες της εισόδου για να ανοίξετε τις Πύλες της Σωτηρίας. Μην ενδυναμώνετε υποδυνάμεις της σκοτεινής πλευράς – θα σας περισφίξουν με μίσος και θα σας κλείσουν τα μάτια, θα καταστείτε τυφλοί και ανίκανοι να απολαύσετε τα Θαύματα του Ουρανού.

Πετάξτε τα αμφιέσματα της ολιγοπιστίας.

Ένα υπέρλαμπρο φεγγοβόλο Σύμπαν που διακινείται και βασιλεύει άνωθέν σας, ένας συγκλονιστικός ατελεύτητος αεί κινούμενος κύκλος θαυμάτων, υφαρπάζεται από τη ζώσα ροή του ΚΥΡΙΟΥ ημών ΧΡΙΣΤΟΥ και κατέρχεται στη Γη υπό μορφή χρυσόλευκων καθαρτήριων σταγόνων βροχής που ζωογονούν και λούζουν το Πνεύμα της Φύσης. Αυτή η βροχή αναγεννά τις καρδιές σας –τις περιπλεγμένες στα νήματα της πλάνης– και τις ωθεί στους ήρεμους λειμώνες της διάθεσής ΤΟΥ.

Ο φόβος κινείται ανάμεσά σας, διαπερνά το είναι σας και σας εκμηδενίζει. Έτσι τρέφετε τον απόβλητο που επί αιώνες αγωνίζεται να επιβιώσει σε βάρος σας και να συντηρηθεί από την ίδια σας τη σάρκα, αυτόν τον απατηλό που ήδη γνωρίζει την οριστική του απέλαση από το κράτος του Φωτός. Προποδίζει και σας αφήνει πίσω. Μην το επιτρέπετε, διαπράττετε έγκλημα σε βάρος της αθάνατης ψυχής σας.

Έχετε εμπλουτιστεί με αθάνατα πνευματικά στοιχεία, πλασμένοι κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν του Αγίου Πλάστη. Μην επιτρέψετε σε καμία μιαρή υποδύναμη να σας σύρει ευτελισμένους σε επίπεδα λήθης. Σας δηλώνουμε με απόλυτη υπευθυνότητα ότι αυτό το σκοτεινό ον-κηλίδα του συμπαντικού χώρου θα είχε αφανιστεί εάν εσείς –οι ευλογημένοι, οι πλασμένοι από ΘΕΟ!– είχατε κατακυριευτεί από πίστη ζώσα και αγάπη και τόλμη, και εάν είχατε πλυθεί και καθαρθεί από τη σελασφόρο Αύρα του Βασιλέα ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Τον ΚΥΡΙΟ θα ΤΟΝ απαντήσετε σε κάθε έκκλησή σας προς ΕΚΕΙΝΟΝ, σε κάθε σας μικρό και μεγάλο βήμα στα κοσμικά επίπεδα, σε κάθε άλμα που θα σας δωρίσει ΕΚΕΙΝΟΣ για τα ταξίδια σας στο Φως.

Το σκοτάδι πλέον περιφέρεται με το σαπισμένο σκαρί του στα λιμνάζοντα και βρώμικα νερά του πλανήτη, ανάμεσα σε υφάλους και βράχους που προδιαγράφουν τα δεινά του χαμού του.

Αποβάλετε τον φόβο και τολμήστε να δείτε τα θαύματα που καθημερινά γεννιούνται από την καρδιά του ΙΗΣΟΥ και διανέμονται στη Γη με το ταχυδρομείο των Αγίων, Αγγέλων και Αρχαγγέλων. Μονάχα ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ δύναται να εξοντώνει τα θηρία που υπονομεύουν την αθάνατη ψυχή σας και σας αποσυνδέουν από την πραγματική αλήθεια, που προσβάλλουν την καταγωγή σας και τη διάνοιά σας, που καθιστούν αργή έως αδύνατη την εξέλιξή σας – κι όμως εσείς, με τη στάση σας, υποτιμάτε τη Δύναμη του ΘΕΟΥ.

Κοντά στον ΧΡΙΣΤΟ θα παρηγορηθείτε από τα δεινά της ενσάρκωσής σας, κοντά ΤΟΥ θα αναβαθμίσετε τα ζητούμενά σας, κοντά ΤΟΥ θα αξιολογήσετε την αξία της ύπαρξής σας. Δεχθείτε τα δώρα ΤΟΥ. Είναι δώρα αγάπης, συγχώρεσης και θαλπωρής, δώρα για αναβάσεις στον αόρατο ζωντανό κόσμο, αυτόν τον κόσμο που κοσμεί το
Σύμπαν και εκπλήσσει ακόμα και τον ΘΕΟ με την ασύλληπτη και μη περιγραφόμενη με λόγια υπερκόσμια ομορφιά του.

Κρατάτε πάντα ανοιχτούς τους οφθαλμούς σας· αυτό το υπέρλαμπρο Φως δεν θα συντρίψει την όρασή σας, θα σας παρασύρει καθοδηγούμενο από την αγία καρδιά ΤΟΥ στα επίπεδα των θαυμάτων. Συγκλονιστήκατε; Έπρεπε, και είμαστε βέβαιοι ότι έπιασε ο σπόρος που σπέρνει το Σύμπαν στον πλανήτη σας. Ήδη δημιουργήθηκαν οι ρίζες, αναμένονται βλαστοί, ανθοφορία και καρποί.

«Όσοι πιστοί προσέλθετε».

Τολμήστε να τρικυμίσετε τα λιμνάζοντα ύδατα των ωκεανών με ένα μόνο βότσαλο που θα ταράξει ενσαρκωμένους κύκλους υποταγής στην απιστία και στην ατολμία.

Γίνετε υποδοχείς των μηνυμάτων «εν όλη τη καρδία» σας και εγγράψτε στη διάνοιά σας, ανεξίτηλα πλέον, όχι το αλόγιστο θάρρος, μα την τόλμη που απορρέει από την άνευ όρων –χωρίς υποταγή– Πίστη σας στον ΙΗΣΟΥ. ΕΚΕΙΝΟΣ δεν σας υποτάσσει, σας ολοκληρώνει πνευματικά και σας επιθυμεί συνεργάτες στην αρένα της αναδημιουργικής του αγάπης, αυτής που θα γεννήσει τον καινούριο ελεύθερο άνθρωπο, αυτόν που δεν εκτρέπεται μέσα στην αθάνατη ουσία ΤΟΥ.

Πεισθείτε με τόλμη ότι το θηρίο που συντηρείται από τη σάρκα σας είναι ένας μύθος κατάλληλος μόνο για τη νηπιακή ηλικία του πλανήτη. Ο μύθος καταρρέει μαζί με την κατάρρευση των αμαρτιών σας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο σταυρικός θάνατος του Μεγίστου των Μεγίστων έχει θέσει τη σφραγίδα «Ελευθερωτής» στα κατώτερα σημεία του Σύμπαντος και τα καθαγίασε με τις ευλογίες ΤΟΥ.

Επιμένουμε να έχετε πίστη.

Ο φόβος των παρελθόντων ήταν αναγκαίος για την εκτροπή του ανθρώπινου γένους. Ήταν στο Θεϊκό Σχέδιο για τη συγκράτηση με φόβο ΘΕΟΥ των καταστρεπτικών αγριοτήτων που επεδείκνυε η οντότητα της Γης, αγόμενη και φερόμενη από πάθη και μίση, ουσιαστικά καμένη στις ερήμους της άγνοιας και του φόβου, της έλλειψης παιδείας και της ανάγκης για υποταγή σε αυστηρά κελεύσματα που αναχαιτίζουν τον επικείμενο πνιγμό, τον ασφυκτικό πνιγμό από τα πάθη και τις άλογες παρορμητικές διαθέσεις.

Οι Άγγελοι ήδη άρχισαν να σαλπίζουν σε Επτά Σύμπαντα του Ουρανού. Οι καρδιές τους εκπνέουν με νότες ελευθερίας, το πυρ που διαχέεται στα σύμπαντα καίει τη δύναμη του κακού, ο πλανήτης ελευθερώνεται και ανάγονται οι «ταπεινοί τη καρδία».87

Η φωνή των μουσικών πνευστών κατέρχεται στα κατώτερα επίπεδα της Γης και αναγεννά, μετουσιώνει, αναγάγει την πνευματική καρδιά. Μέσα από τη νικηφόρο μελωδία των μουσικών πνευστών πνέει εν χορώ και διακινείται η Αγάπη του αγαπημένου Διδασκάλου, αυτού που οδηγεί την ειρηνευτική παρέλαση του Ουρανού στη Γη. Η Αγάπη ΤΟΥ σας καθαγιάζει και σας καθορίζει με ρόλους όχι θεατρικούς, μα με ζώντες ρόλους λυτρωτικούς.

Το Σύμπαν ευωδιάζει από τα σκηνώματα των Αγίων που υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο για την Αγάπη ΤΟΥ. Επιτέλους θα έλθει η ειρήνη των λαών και οι «ισχυροί» αυτού του δικού σας κόσμου δεν θα βρίσκουν συνηγόρους να τους υπερασπιστούν στις δικαστικές αίθουσες του Ουρανού. Θα αυτοτιμωρηθούν, ως δικαζόμενοι από τη συνείδηση που θα επανακτήσουν εκεί που βασιλεύει η Δικαιοσύνη. Θα αυτοεξοριστούν, θα εξοστρακιστούν δίχως έλεος από τον ίδιο τους τον εαυτό. Η λέξη έλεος θα διαγραφεί από το λεξιλόγιο της τελευταίας τους πατρίδας και οι ήρωες και οι αγωνιστές του δικαίου θα τους οδηγήσουν σε ανύπαρκτα επίπεδα λήθης αιώνων, μέχρις ότου ανακτήσουν τη μνήμη τους και κατανοήσουν τα εγκλήματά τους.

Μη φοβάστε!

Ο απόβλητος συρρικνώνεται. Δανείζεται μορφές τεράτων για να επιβληθεί στους λαούς της Γης.

Μη φοβάστε. Είστε ένοπλοι με την πίστη κι αυτός, ο σκοτεινός, είναι άοπλος και επιρρεπής στα πάθη του. Η σύγχρονη Βαβυλώνα της χλιδής, της φθοράς και της πορνείας καταρρέει. Χωρίς θεμέλια, κτισμένη στην άμμο, πώς να σταθεί; Μην τον υπηρετήσετε ποτέ πια. Μην αφεθείτε στα χέρια του τα ανύπαρκτα – κι αυτά τα δανείζεται από ανύπαρκτες δυνάμεις που τον υπηρετούν. Μην πλανάστε, εσείς οι πλασμένοι από τη σάρκα και το αίμα του ΚΥΡΙΟΥ μας.

Θα δώσουμε το έργο μας κατά Θεία παραχώρηση και εντολή ΚΥΡΙΟΥ. Οι καιροί είναι δύσκολοι και ο χρόνος σάς προτρέπει για ψυχραιμία και αφοβία. Ο Θεός μαζί μας. Θα ζήσετε καταστάσεις βίας. Θα έλκετε φύλακες Αγγέλους και θα νιώθετε ασφαλείς «εν τη πίστει». Είναι το Σχέδιο του ΘΕΟΥ να προχωρήσει σε κάθαρση και να κατέλθουν συγκροτημένες εν Χριστώ οντότητες εκ των άνω, για να σηκώσουν τη σημαία της Πίστης στους καιρούς της κάθαρσης του πλανήτη. Η σημαία θα φέρει Σταυρό και θα λάμπει λευκόχρυση από Ουρανό σε Γη.

ΤΟΛΜΗ

Ορκιζόμαστε στο Όνομα της ΟΜΟΟΥΣΙΑΣ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, στο Όνομα του Βασιλέα της Αγάπης και ΚΥΡΙΟΥ μας και Διδασκάλου μας ΙΗΣΟΥ. Στο όνομα της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, με δέος, αγάπη και πίστη.

Όλοι σας είναι κατανοητό να διερωτηθείτε, με βάση την πεπερασμένη λογική σας, αν και σε ποιόν βαθμό είναι δυνατόν το έργο αυτό να είναι αληθινό. Σας απαντούμε ότι είναι, να πιστέψετε ότι είναι.

Το είναι έχει να κάνει με την πραγματοποίηση των δυνατών και των αδυνάτων. Τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν.88 Τα καθαρά και άγιά ΤΟΥ είναι κατευθύνονται μαγνητικά στο Δούναι, στο ατελεύτητο Δούναι προς τα ανθρώπινα όντα που έλαβαν ζώσα ψυχή, σάρκα και χουν.

Με εντολή του ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και ενόψει των καιρών, σας προσκαλούμε στη συνάθροιση, στην παρουσίαση των μηνυμάτων μας. Ελπίζουμε η συνάθροιση να έχει ανταπόκριση στις καρδιές σας για να κατανοήσετε τα μηνύματά μας.

Και πάλι θα προλογίσουμε με τον φόβο, αυτόν που αιώνες τώρα διαφθείρει τις οντότητες της Γης, τρέφει και διεγείρει ταπεινές προτεραιότητες, ασύμφορες με το Πνεύμα της Δημιουργίας, ασύμφορες με τις Βουλές του ΚΥΡΙΟΥ. Εκπέσατε εκ του Φωτός για να βιώσετε στις δύσκολες συνθήκες της Γης, να εξελιχθείτε μέσα στους δύσβατους δρόμους του πλανήτη και να επιζητήσετε την πραγματική σας πατρίδα με πάθος καρδιάς και πίστη στον Δημιουργό σας. Η πτώση σας έχει και δρόμο επιστροφής. Αρκετά περιπλανηθήκατε στα δάση της άγνοιας, αυτής της άγνοιας που σας οδήγησε στον φόβο, στην απιστία, στην εγκατάλειψη, στη θλίψη, στις κραυγές της δοκιμασίας.

Οι καρποί του πλανήτη ωρίμασαν. Οι δρόμοι δεν παρεμποδίζονται από οδοφράγματα. Η Γνώση σάς επιθυμεί να συμφάγετε, η Σοφία του ΘΕΟΥ σάς φωτίζει σαν εκλεκτά πλάσματα και διευρύνει τις διάνοιές σας. Ελάτε σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ και εμείς, οι αγαπώντες ΑΥΤΟΝ, θα σαλπίσουμε το εμβατήριο της απελευθέρωσής σας από τον ζυγό του φόβου και του σκότους με τα επτά Αγγελικά Τάγματα του Ουρανού.

Ο Ουρανός σάς ανοίγει την Ωραία Πύλη. Ελάτε να συναντήσετε τον οίκο σας, να φιλοξενηθείτε σ’ αυτόν και να ονομαστείτε αθάνατοι.

Ψυχές πλασμένες μέσα από την Αγάπη και τη Σοφία του ΘΕΟΥ, περάστε στα ουράνια επίπεδα για να συγχωνευθείτε με το ΦΩΣ ΤΟΥ και να καταστείτε αθάνατοι για τον λόγο ότι αθάνατοι πλασθήκατε και από το Φως ΤΟΥ λάβατε ΦΩΣ.

Είμαστε φως στην Αλήθεια. Ο μύθος καταρρέει. Ο ΚΥΡΙΟΣ αποκαλύπτεται με όλους τους τρόπους· σας το εκφράζουμε, νομίζουμε. Ρίχνουμε βροχή στη γλώσσα των Ελλήνων – η βροχή είναι αλφάβητο από το Α μέχρι το Ω. Το Α η Αρχή του αγώνα, το Ω η Ωραία Πύλη της αθανασίας.

Οργανώνουμε γιορτές για εσάς τους Έλληνες, για τη μνήμη των σοφών και φιλοσόφων, για τις θυσίες των Αγίων μας.

Σας προσκαλούμε.

Πολλοί από εσάς την αγάπη μίσησαν, στον δόλο διακρίθηκαν, στο μίσος διέπρεψαν, στον αγώνα του αγαθού οπισθοχώρησαν, τον οβολό τους λάτρεψαν και τον απόβλητο προσκύνησαν.

Προσπεράστε τους με ανοιχτούς οφθαλμούς, μην αφήσετε το μίσος να σας κυριεύσει, πείτε μέσα σας πως δεν τους γνωρίσατε ποτέ, αναζητήστε καινούριους συντρόφους, συντρόφους που θα σας συντροφεύσουν στον δύσκολο αγώνα, ενωθείτε μαζί τους μέσα σε κύκλους αξιών και αξιωθείτε στα επίπεδα της Γης να λάβετε θέσεις μάχης. Μη γελοιοποιήστε με δαιμονικά σφραγίσματα καθυπόταξης.

Οι δαίμονες θα αναφλεγούν με την πίστη σας και θα αποχωρήσουν στα άνομβρα και σκοτεινά επίπεδα της λήθης, για να περάσουν σταδιακά σε μια τραγική και επώδυνη κατάσταση ανυπαρξίας. Το μετά είναι στη Βούληση της Αγίας Διάθεσης με το ανεξάντλητο Έλεός της και την άπειρη Πρόνοιά της. Το μετά θα το παρακολουθήσουμε στα επόμενα βήματα της αναγγελίας μας.

Σας δίνουμε ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟ από τον Βασιλέα των Ουρανών και σας σκεπάζουμε με την Αγάπη ΤΟΥ. Ο Θεός μαζί σας.

Ζείτε και κινηθείτε σαν να πρόκειται να διαγωνιστείτε για να επιτύχετε την εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο της Αρετής.

Απαλλαγείτε από τα ένσαρκα πάθη και το επιτηδευμένο ύφος στο ήθος της πορείας σας. Δεχθείτε με πίστη και κατανόηση την παρούσα πορεία σας, καταστείτε διαυγείς στον δρόμο της δοκιμασίας, ευσπλαχνιστείτε τους συνανθρώπους σας που υποφέρουν και δοκιμάζονται, διατυπώστε την αγάπη σας σε αυτούς που τη χρειάζονται, διατυπώστε την στα έργα σας και μοιραστείτε τη θλίψη τους.

Όλα αυτά όχι με πρόθεση να λάβετε την αμοιβή, μα με καθαρή καρδιά για την ουσιαστική απλότητα του δούναι, του απεριόριστου σε διαστάσεις δούναι που χαρακτηρίζει την οντότητα της Αρετής σαν πρόθεση Φωτός.

Μη φοβηθείτε να προσεγγίσετε την Αρετή. Ο δρόμος της είναι δύσκολος και τραχύς, ματώστε τα πόδια σας αν χρειαστεί, μην υποτιμήσετε τις δυνάμεις σας εξαιτίας των κινδύνων που ελλοχεύουν στη διαδρομή σας, στη διαδρομή για την προσφορά στον συνάνθρωπό σας.

Ακονίστε την πίστη σας τόσο ώστε να είναι σε θέση να τεμαχίσει τον φόβο που έλκει βάναυσα τους θνητούς και τους ευτελίζει στα μάτια του Σύμπαντος. Εάν υποκύψετε στον φόβο, θα λάβετε τη σφραγίδα της δειλίας και θα χάσετε την επαφή με το Φως του Πυρήνα. Θα υποδουλωθείτε σε ασφυκτικές διαστάσεις σκοταδισμού μεσαιωνικών προτύπων.

Η τόλμη έλκει αυτούς που ποθήσαν την αρετή και που εκπόρθησαν το κάστρο της με το μεγαλειώδες λάβαρο «αγαπάτε αλλήλους».

Η πίστη γεννά την τόλμη και τη γενναιότητα, τη σεμνότητα, την ταπεινότητα, την ευγένεια και το ήθος.

Η ατελεύτητη και ανεξάντλητη Αγάπη του ΚΥΡΙΟΥ θα σας καλύψει προστατευτικά, θα θωπεύσει τον ταραγμένο νου σας και θα ζεστάνει με ζέση την παγωμένη καρδιά σας. Ο ΚΥΡΙΟΣ δεν κυκλώνεται από κανέναν δαίμονα, καμία δύναμη στο Σύμπαν δεν είναι σε θέση να περιορίσει το έργο ΤΟΥ, κανένας αστέρας δεν δύναται να συγκριθεί με το δικό ΤΟΥ Φως – κανένα θηρίο, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία εξέλιξης του συνετού ανθρώπου.

Όσοι λαχτάρισαν να ταξιδέψουν στους Ουρανούς των θαυμάτων και το ποθήσαν με πάθος, να είναι βέβαιοι ότι θα καταφέρουν χωρίς όχημα να ανυψωθούν, να περιδιαβούν και να δουν τους φωτεινούς λειμώνες εντός των οποίων πνέει παλλόμενη η Θεία Πνοή.

Ο φόβος δεν είναι απλώς η αρχή του τέλους, μα το τέλος της ελπίδας στην αναζήτηση της Σωτηρίας. Ο φόβος είναι το κλείδωμα του Οίκου του ΠΑΤΕΡΑ.

Τα γεγονότα τρέχουν και προλαβαίνουν τις καταιγίδες που διαβρώνουν γενναιόκορμους βράχους. Αυτά τα γεγονότα προλάβετέ τα και, εφόσον είναι αδύνατο να τα προλάβετε, αντισταθείτε μέσα σε αυτά με σθένος και πίστη. Εκφραστείτε σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ με επιφωνήματα αγάπης και δέους και μην επιζητήσετε να λάβετε τον οίκτο ΤΟΥ. Ζητήστε την ενδυνάμωσή σας από τη Δύναμή ΤΟΥ, εκφράστε την Πίστη σας σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ και η Θεία Προστασία θα σας προλάβει και θα σας σκεπάσει με τον Χιτώνα του Διδασκάλου.

Η ένδειξη δουλοπρέπειας δεν αρμόζει σ’ εσάς ως πλάσματα πλασμένα από ψυχή ζώσα. Τα πλάσματά ΤΟΥ ο Μέγιστος Πλάστης τα θέλει υπερήφανα εν τη ουσία των περιστάσεων. Εδώ διευκρινίζουμε ότι αυτή η υπερηφάνεια έχει να κάνει με την ανδρεία και όχι με τη ματαιόδοξη φαντασία της υπεροχής, αυτής της υπεροχής που για χάρη της οι ένοικοι της Γης εμπορεύονται ακόμα και την ψυχή τους – παζαρεύουν άθλια το ηθικό τους ανάστημα προκειμένου «να διακριθούν» στα επίπεδα της Γης, όντες κενοί στο ήθος και στην αγάπη.

Δεν σας αποκαλούμε δούλους, απλώς συμμετέχετε στην υπηρεσία του ΚΥΡΙΟΥ συνεργαζόμενοι με το Όλο Σύμπαν για την Αγάπη, την Αλήθεια, την Ειρήνη. Σας επιθυμούμε συμμάχους του ΚΥΡΙΟΥ και όχι δούλους.

Προσέξτε όμως: Μήπως είστε δούλοι του εαυτού σας και των παθών σας; Τότε θα καταστείτε δούλοι του υψηλόφρονος Σύμπαντος και δούλοι του «θηρίου» που σας επιθυμεί δουλικούς και χωρίς αντιστάσεις στις προθέσεις του.

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ σάς θέλει στην καρδιά ΤΟΥ ελεύθερες οντότητες, δημεγέρτες της αγάπης και της δικαιοσύνης· σας θέλει με κρίση και διερεύνηση της μέχρι τώρα άγνοιάς σας, δηλαδή κριτικούς και ευδιάκριτους στο πνεύμα, σώφρονες και σκεπτόμενους όντες, ελεύθερα ενεργούντες με συνείδηση ότι έχετε πλασθεί από θείες ουσίες – πλάσματα άξια να κερδίσετε στάση και θέση στα τεκταινόμενα του Σύμπαντος.

Η καρδιά ΤΟΥ η αστείρευτη Αγάπης –Πηγή Ζώσα στα αιώνια– σας θέλει ταπεινούς τη καρδία, καθαρούς τη καρδία, αγαθούς τη καρδία και ενισχυμένους τω πνεύματι.

Έχουν παρέλθει οι εποχές των σπηλαίων, έχει παρέλθει ο υποκριτικός Μεσαίωνας που η θρασύτητα, η άγνοια, η μισαλλοδοξία και η εγωιστική προβληματική του στάση για ηγεμονοβλεψία διέπραξε εγκλήματα και έσπειρε συμφορές. Οι κραυγές των οντοτήτων της Γης προκάλεσαν τη δυσφορία του Σύμπαντος. Στα αρχεία του Ουρανού είναι καταγεγραμμένα στον συγκεκριμένο χρόνο και χώρο όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν δίχως έλεος και φόβο ΘΕΟΥ.

Αυτοί οι εγκληματίες του Μεσαίωνα που έπαιρναν αποφάσεις ζωής και θανάτου –κυρίως θανάτου– για τα θύματά τους, αντιμετωπίζουν σε μόνιμη βάση τη φρικτή εικόνα του εαυτού τους στα επίπεδα των «μεγεθυμένων Καθρεφτών του Σύμπαντος», όπου έχουν επαρκώς περιοριστεί έως ότου χρειαστεί – ώστε να παρατηρούν τον εαυτό τους και να αξιολογούν τα εγκλήματά τους, να έρχονται αντιμέτωποι με την ασχήμια και τη μικρότητα της καρδιάς τους και να επιζητήσουν με συντριβή την απαλλαγή τους από το «Δικαστήριο των Καθρεφτών». Κάποιοι από αυτούς εννόησαν και κατανόησαν, κάποιοι περιβεβλημένοι με το περίβλημα του εγωισμού εξακολουθούν να θεωρούν τον εαυτό τους «διασώστη».

Η πυρά του Μεσαίωνα που άναψε δήθεν στο Όνομα του ΙΗΣΟΥ δεν θα περάσει εύκολα στη «Λήθη του Σύμπαντος».

Ο Λόγος ΤΟΥ παρερμηνεύθηκε και οι Γραφές θάφτηκαν. Οι λόγοι ΤΟΥ που εφορμούσαν από την Αγία ΤΟΥ καρδιά, καθώς και οι λόγοι των Αποστόλων δεν κατέρρευσαν – απλώς θάφτηκαν στην αχλή των εκάστοτε ηγεμόνων που είχαν το δικαίωμα ζωής και θανάτου σε λαούς του πλανήτη. Κάποιοι λαοί θεωρήθηκαν «εκλεκτοί», κάποιοι άλλοι υποτιμήθηκαν, πομπεύτηκαν, δολοφονήθηκαν στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ δήθεν, παρότι ο ΚΥΡΙΟΣ πότισε και καθαγίασε με το αίμα ΤΟΥ τον πλανήτη σας.

Η Δικαιοσύνη ΤΟΥ κατέρχεται. Όσοι ΤΟΝ πιστεύετε αγωνιστείτε.

Ο αγώνας σας θα στεφανωθεί, αρκεί τα στεφάνια να μην είναι το απώτερο ζητούμενό σας.

Αγωνιστείτε για το μεγαλείο της Δόξας ΤΟΥ – δεν τη χρειάζεται, απλά και ταπεινά εσείς να έχετε την ανάγκη να ΤΟΝ δοξάσετε, ΕΚΕΙΝΟΝ τον αγαπημένο Διδάσκαλο της άνευ όρων αυτοθυσίας.

ΕΚΕΙΝΟΣ είναι στον δρόμο μας, στον δρόμο σας, από ΕΚΕΙΝΟΝ παίρνουμε τις εντολές που καταγράφονται. Εσείς απλώς πιστέψτε και προσφέρετε ως θυμίαμα τα λόγια του Ουρανού, για την εξυγίανση του πλανήτη.

Ερχόμαστε με διάθεση να σας ελευθερώσουμε από τα «θηρία» σ’ αυτή την εποχή που ο πλανήτης βάφεται με αίμα αθώων ψυχών, παιδιών που ενσαρκώθηκαν και δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τη ζωή.

Αναρωτηθείτε, τι είναι αυτά που κατάφεραν οι δήθεν «ισχυροί» του πλανήτη; Είναι η τροφή στο «θηρίο»; Κι όμως το θηρίο, όσο κι αν τρέφεται με αίμα, δεν έχει θέση ούτε καν στον πλανήτη σας. Εξορίζεται! – και είναι ανάγκη να σας πούμε ότι ο Ουρανός το απέβαλε χωρίς πόνους και αιμορραγίες, μα με χαρά και ανακούφιση.

Αποβάλετέ το και εσείς, αδερφοί και σύντροφοι του πλανήτη της Γης, για να λάβετε λυτρωτικά τη Μεγάλη Έλευση του Διδασκάλου και να λυτρωθείτε από τις παρεμβατικές ακόμη –δυστυχώς– παρουσίες του Μεσαίωνα που σας καταργούν στα όμματα του Ουρανού και σας μεταποιούν από αθάνατες οντότητες σε αποδέκτες μικρών δαιμονικών όντων, όντων που διαπραγματεύονται το εσωτερικό τους φως με το σκοτάδι της ανυπαρξίας.

Δεν προφητεύουμε, κάνουμε έναρξη του αγώνα σας για την Αλήθεια. Δεν καταδικάζουμε τον πλανήτη σας, τον ευλογούμε πρώτιστα και τον κατευθύνουμε. Δεν σας κατηγορούμε, σας παρηγορούμε, με την Αγάπη του Διδασκάλου σάς ανοίγουμε σωτήριους δρόμους.

Δεν είστε μόνοι. Αυτό ας εγγραφεί στη μνήμη της συνείδησής σας και ας ενδυναμώσει την Πίστη σας.

Αυτά που δόθηκαν πιο πάνω είναι αποσπάσματα της ζώσας λυτρωτικής αλήθειας που προσιδιάζει στο μέτρο του πνευματικού ανθρώπου της εποχής, αυτού που ερευνά την αιτία της ύπαρξής του στη Γη και που τα όρια της γνώσης του δεν έχουν ξεπεράσει αυτά τα όρια της παιδείας που έλαβε από την επιστήμη. Όπως γνωρίζετε, οι ουσιαστικές αλήθειες έχουν θαφτεί από μικρές μίζερες και φοβισμένες διάνοιες κάποιων που είχαν και έχουν «θέσεις» εξουσίας ή κυριαρχίας τύπου Μεσαίωνα.

Ο Μεσαίωνας, το εγκληματικό όνειδος της Γης, έχει παρέλθει – πλην όμως, τα σπέρματα που έχουν σπαρεί στη Γη εξακολουθούν, δυστυχώς, ακόμη να φυτρώνουν και να δίνουν καρπούς που εγκυμονούν κινδύνους πνευματικής ανεπάρκειας και πνευματικής μόλυνσης.

Πολλοί θα αμφιβάλλουν σε σχέση με την προέλευση αυτών των μηνυμάτων. Πολλοί θα βιαστούν να σας αποκαλέσουν αιρετικούς. Κι αυτούς ακόμα τους καλούμε, αυτούς τους υποστηρικτές και θαυμαστές των πεπερασμένων τιμωρητικών δογμάτων, είμαστε έτοιμοι να τους δεχτούμε σαλπίζοντας τα καλωσορίσματα στα ακουστικά όργανα της καρδιάς τους.

ΠΟΝΟΣ

Λαμβάνουμε εντολή να σας νουθετήσουμε για να συλλάβετε το όραμα της Συμπαντικής Αγάπης, αυτής που αναβλύζει από τη ζώσα πηγή της άπειρης καρδιάς ΤΟΥ.

Εμπνεόμαστε από εσάς και εσείς λαμβάνετε την έμπνευσή μας. Ομνύουμε στην ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, συνεχίζουμε με πάθος αυτές τις εγγραφές. Το συνεχίζουμε εκφράζεται χωρίς αναστολές στη διερεύνηση της Αλήθειας. Επικαλούμαστε το Όνομα του ΙΗΣΟΥ και, με ή χωρίς τις δικές σας κριτικές, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το έργο ΤΟΥ, το οποίο λάβαμε εντολή να επιτελέσουμε.

Αυτό το έργο θα χτυπήσει τις πόρτες της σύγχρονης εποχής, που φοβάται το πρωινό ξύπνημα και τα επακόλουθα της ημέρας του ΘΕΟΥ.

Ο φόβος και οι φοβίες που ταράσσουν το μυαλό σας μας δίνουν ώθηση να προχωρήσουμε σε εγγραφή και περιγραφή των φοβικών συναισθημάτων, αυτών που σαν σκοτεινή βροχή σάς κατακλύζουν και καλύπτουν την Αλήθεια, μέσα σε κύκλους που περιφέρονται άστοργοι και αφώτιστοι πέριξ του εαυτού σας.

Ο φόβος σάς υποτάσσει, σας παραπλανεί, σας περιπαίζει, σας τρέφει με περίεργες διατροφικές χημικές ενώσεις που εξανεμίζουν το ηθικό και υλικό σας σθένος. Ο φόβος σάς υποτάσσει σε ανάξιες θεότητες που ενδημούν στους κύκλους του. Ο φόβος παρεμποδίζει την αρμονία να περάσει στην ψυχή σας και εντός της να μεγαλυνθείτε σαν όντες στην Ενότητα του Μεγάλου ΟΝΤΟΣ. Ο φόβος, αυτός που σας υποτάσσει, σας καθιστά ανενεργά ανθρωπάκια μέσα στη Συμπαντική Σοφία και σας σύρει σαν πνευματικά πτώματα σε σκοτεινά περιθώρια.

Η λέξη υποταγή δεν είναι και η απόλυτα επιτυχημένη, είναι όμως υπαρκτή ως έννοια και πραγματικότητα και παρασύρει με τις εγωιστικές της προθέσεις ακόμα και σύγχρονους επιστήμονες που είναι κυριολεκτικά «κολλημένοι» σε κάποια δογματικά γράμματα και διστάζουν να υπερβούν τα ασφυκτικά τους όρια από φόβο μη θεωρηθούν αιρετικά κινούμενοι.

Αυτό είναι και ήταν πάντα ένα πρόβλημα –σύγχρονο και παλαιό– της πνευματικής καρδιάς και του πνευματικού νου: Το πρόβλημα της αίρεσης, που ενώπιόν του κάποιοι χριστιανικοί νόες γονυπετούσαν, σιωπούσαν, οπισθοχωρούσαν και ενεργούσαν εντός μικρού φοβικού κύκλου, όπου η Αλήθεια αδυνατούσε να περάσει και να ανάψει τα φώτα για τον φωτισμό της πνευματικής τους διάνοιας.

Εμείς επιθυμούμε να σας δομήσουμε από υλικά που δεν επιδέχονται φθορά, για τον λόγο ότι αυτά τα υλικά θα σας συνοδεύσουν και στα πνευματικά σας επίπεδα και θα αποβούν ισχυρός πνευματικός και αγαθός σας φύλακας στα ταξίδια της ψυχής σας στο άπειρο Σύμπαν.

Η σκέψη σας, όταν αφεθεί ελεύθερη και ευλογηθεί από τον ΘΕΟ και διαπεράσει τα τείχη του φόβου, τότε και μόνο θα γνωρίσει αισθαντικά τις αλήθειες του Ουρανού και θα συμφάγει με τους Αγγέλους «τον άρτον τον επι-ούσιον».

Έχετε γνωρίσει ποτέ τον Θεϊκό Έρωτα; Όταν τον γνωρίσετε και εισχωρήσει στον αιθέρα σας και, στη συνέχεια, αφομοιωθείτε με την υπερκόσμια ενότητα της Αρμονίας, τότε θα εκστασιασθείτε τα ΜΕΓΙΣΤΑ, εκεί που η ροή του Ουρανού παίρνει μέσα από τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΦΛΟΓΑ τη μορφή πυρακτωμένου Φωτός και απολήγει στο χρυσόχροο στερέωμα του Ουρανού με τη μορφή μιας απροσμέτρητης σε όγκο, φως και ομορφιά θεϊκής μουσικής νότας.

Στη διάρκεια του χρόνου του βιολογικού σας ταξιδιού στη Γη, εννοείται ότι θα γευθείτε πόνους και θλίψεις που ίσως τραυματίσουν θανάσιμα ή και συντρίψουν την υλική σας καρδιά.

Αυτούς τους πόνους –όσο και αν σας φαίνεται ακατόρθωτο– να τους ευλογείτε και, αφού το καταφέρετε, να τους καλωσορίζετε και να τους προσπερνάτε με δέος και ευγνωμοσύνη για το μάθημα ζωής που αξιωθήκατε να πάρετε.

Μην επιτρέψετε, εξαιτίας των θλιβερών γεγονότων που θα χτυπήσουν την πόρτα σας, να αλλοτριωθείτε πνευματικά στους εκάστοτε βιολογικούς σας κύκλους, μην απολέσετε την πίστη σας στον ΘΕΟ και συρθείτε γυμνοί και άστεγοι στην αγριότητα του πλανήτη.

Στη διάρκεια των μακρόχρονων ή ολιγόχρονων ταξιδιών στη Γη, θα έρθετε αντιμέτωποι με κοσμικά γεγονότα χαράς και πόνου, δυστυχίας και θλίψης, όμως εσείς θα πρέπει να δεχτείτε και τη χαρά και τον πόνο με ψυχραιμία και σύνεση, να μην οδηγηθείτε σε ακραίες συμπεριφορές που θα σας εκθέσουν πρώτιστα στη Δημιουργική Αρχή και δευτερευόντως στο κοινωνικό σας σύνολο.

Έτσι είναι, σύντροφοί μας της Γης, θα πάρετε και θα δώσετε μαθήματα μέχρι να οδηγηθείτε στον Δρόμο ΤΟΥ, και μέσα από αυτόν τον φωτεινό δρόμο να είστε βέβαιοι ότι θα κατακτήσετε το Φως ΤΟΥ.

Αυτά τα μηνύματα θα πρέπει να παραδοθούν με ακριβή τρόπο που προσιδιάζει στην επιθυμία μας να γίνουν βατά στην κατανόησή σας για τη σταθερότητα του πνευματικού σας οικοδομήματος.

Το όχημα του χρόνου καλπάζει πάνω στις άξιες και στους άξιους, και αυτό το όχημα έχει χάσει τη διαδρομή του, δεν συμμορφώνεται σε κανόνες κυκλοφορίας και, κατά συνέπεια, χάνει και το κατεπείγον των προορισμών του.

Αυτό το όχημα του χρόνου επιθυμούμε να το κατευθύνουμε σε ασφαλείς προορισμούς, να ορίσουμε τους συνετούς και έμπειρους οδηγούς του – για να πούμε πλέον ότι το έργο μας ταξιδεύει και αλιεύει, ότι λειτουργεί με πυρακτωμένο πυρ και ότι, αν χρειαστεί να ταξιδέψει στον αέρα, θα πετάξει πάνω από βουνά και θάλασσες, καθώς θα τροφοδοτεί τον πλανήτη, δηλαδή τον ορατό κόσμο, με θεία ψυχή πνευματικής κοσμογονίας.

Εσείς που έχετε τη θλίψη των συνανθρώπων σας στον χρόνο, στον χώρο και στην όρασή σας, σεβαστείτε την, απομονώστε τον οίκτο, τείνετε τα χέρια της θαλπωρικής αγάπης, μοιραστείτε τη θλίψη τους, μοιραστείτε το βάρος της – και αν τότε κοιτάξετε την αθάνατη ψυχή σας, θα γοητευθείτε από τη θέα της.

Κι αν έρθει η δική σας σειρά στον πόνο, θα επέμβει ο Δημιουργός και θα σας προσκαλέσει στο γεύμα της αγάπης, γινόμενος ο ίδιος Παρηγορητής σας.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Συμπληρώνουμε όσα πρόσφατα δώσαμε με αγάπη για τους αδερφούς μας στη Γη, ιδιαίτερα απευθυνόμενοι στον ελλαδικό χώρο, προς δόξαν ΚΥΡΙΟΥ.

Ο ΘΕΟΣ και ΚΥΡΙΟΣ μας ας σας δίνει δύναμη να διανύσετε τη δύσκολη και δοκιμασμένη πορεία της ζωής σας. Ο ΘΕΟΣ έχει πάντα το σχέδιό ΤΟΥ και αυτό δεν έχει να κάνει, κάποιες φορές, με την ελεύθερη βούληση εκάστου. Αυτό το έμπνοο σχέδιο έχει στη βάση του τη σοφία ΤΟΥ και την ευσπλαχνία ΤΟΥ στα όρια των θεμελίων των ορισμών ΤΟΥ. Ας μη γίνεστε μέντιουμ σχετικά με τα θεϊκά σχέδια που διέπονται και καθοδηγούνται από το συμπαντικό απρόβλεπτο, ούτε και μοιρολάτρες στους κλυδωνισμούς του πόνου και της δοκιμασίας.

Δοκιμάζεστε για να βιώσετε το μεγαλείο του λόγου της δοκιμασίας. Να πιείτε το ποτήρι της σταγόνα σταγόνα ή και μονορούφι στο τέλος. Δοκιμάζεστε για να γνωρίσετε τον ΘΕΟ και την ελπίδα που αναπηδά μέσα από αυτή την εμπειρική δοκιμασία. Δοκιμάζεστε για να συνάψετε μ’ ΕΚΕΙΝΟΝ, τον Τρισάγιο ΙΗΣΟΥ, σχέση γνωριμίας, πίστης και αγάπης, σαν ελάχιστη συμμετοχή δική σας στο μαρτύριο που βίωσε όταν φιλοξενήθηκε στη Γη.

Δοκιμάζεστε για να κλειδώσετε τις πύλες στο γήινο πέρασμα, για να επιθυμήσετε σαν τελικό ζητούμενο το πέρασμα σε νέους λησμονημένους Φωτεινούς Κόσμους. Δοκιμάζεστε αγωνιζόμενοι στην πορεία της Γης για να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας μέσα στην Αλήθεια του Σκοπού, έστω και με πόνο, για να καταθέσετε τα «βιογραφικά» σας στα «άλλα» επίπεδα ζωής – Ζωής αληθινής στη ροή του Φωτός, εκεί όπου ο πόνος και η θλίψη δεν έχουν θέση, εκεί όπου απλά θα λάβετε την αναλογούσα θέση ευλογούμενοι από τη θεϊκή πρόθεση.

Ο πόνος και η θλίψη συμβαδίζουν, ευλογούνται, γίνονται στύλος στήριξης για την αφύπνιση· εξελίσσονται σε σπουδή και γνώση για την κατάκτηση, με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη, των Ουρανίων Αστέρων, αυτών των αστέρων που εργάζονται διακαώς για την αναγωγή89 σας και την ώθησή σας σε ανώτερους πνευματικούς κόσμους.

Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα και προσμετράμε τις δυνάμεις σας, όπως τις αντιλαμβανόμαστε ορθωμένες μπροστά στη δοκιμασία. Να είστε βέβαιοι ότι σας στηρίζει ο ΘΕΟΣ με όλο τον συμπονετικό σοφό «κόσμο» του Σύμπαντος, στην κορυφή του οποίου βασιλεύει με απόλυτη Δικαιοσύνη. Βασιλεύει για όλα τα πλάσματά ΤΟΥ, για όλες τις άυλες οντότητες, για όλους τους αστέρες που κατοικούνται από επίλεκτες ανώτερες υπάρξεις λειτουργούσες και ζώσες εν ΑΥΤΩ.

Όλοι σας στηρίζουμε, όχι από οίκτο, μα από αγάπη και συμπόνια. Την έντονη παρουσία της συμπόνιας, σαν ουσία θεϊκή, μόνο ο Ουρανός τη γνωρίζει και την εφαρμόζει. Η συμπόνια του Ουρανού είναι μεγαλειώδης συμπαντική λειτουργία με ήχο, παλμό και ροή και όποιος την κατανοήσει, θα ισχυροποιηθεί μέσα στο είναι του σαν πλάσμα του Αγίου Πατέρα και θα νιώσει κραδασμικά ότι δεν υποφέρει μόνος του, αλλά ότι με αυτόν υποφέρει ένα ολόκληρο
Σύμπαν Φωτεινών Οντοτήτων, Αγίων και Αγγέλων.

Πιστέψτε μας, για να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνοι στους αγώνες της αρετής. Μέσα στα θρίλερ που ενίοτε ζείτε είμαστε όλοι και προσπαθούμε να σας διαχειριστούμε πρώτιστα ψυχικά αλλά και σωματικά – και γι’ αυτήν τη διαχείριση «τα δίνουμε όλα».

Μη χάσετε την Πίστη. Αυτή είναι ο στύλος σας· η πίστη κι εσείς, εσείς κι η πίστη και μέσα σ’ όλα, το έργο του ΘΕΟΥ με την απαίτησή ΤΟΥ.

Ακόμα κι αν σας «λάχουν όλα μαζί», θα πρέπει κι αυτά τα όλα να τα σηκώσετε με πολλά χέρια και με πολλές καρδιές, που θα χτυπούν στο ρυθμό της Πίστης. Τα «όλα μαζί» απαιτούν ηρωικές προσπάθειες, τόλμη για τον σκοπό, τόλμη για την επιβίωση, τόλμη για την κατάκτηση, τόλμη για την αναγωγή, τόλμη για την κάθαρση, τόλμη για την έκρηξη της Πίστης, τόλμη για το «βιώνειν». Ρυθμίστε τον αγώνα σας και οργανώστε τον με την πεισματική πεποίθηση ότι επίκειται νίκη.

Συγκεντρώστε τις δυνάμεις σας και αποφασίστε να πείτε: «Αυτά έχω, με αυτά θα επιβιώσω έστω και στοιχειωδώς, με αυτά τα υπάρχοντα και τα προσδοκόμενα, ίσως, θα μπω στον πόλεμο για να κατατροπώσω τον εχθρό, αυτόν τον απόβλητο που στήνει παγίδες για τους ανόητους. Δεν είμαι ανόητος ή ανόητη, είμαι στοιχειωδώς άξιος ή άξια. Και ο ΘΕΟΣ είναι μαζί μου».

Εμπιστευθείτε τη Θεία Δύναμη, αυτό το συγκλονιστικό «τώρα» που βιώνετε είναι το «ή ταν ή επί τας». Σκεφθείτε την απαίτηση του τώρα. Αυτή η απαίτηση είναι καθοριστική, όχι μόνο για το τώρα αλλά και για το «μετά» και το «εσαεί». Η συμπαντική απαίτηση ορθώνεται βουνό μπροστά σας και αυτή η απαίτηση σας εμπιστεύεται τη Βούλησή ΤΟΥ. Σας επισημαίνουμε ότι ο ΚΥΡΙΟΣ περιμένει από εσάς να κατορθώσετε τα μέγιστα δυνατά έως και ακατόρθωτα.

Όταν οι προσευχές σας έχουν περιοριστεί σε χρόνο και ένταση, προσπαθήστε προσευχόμενοι περισσότερο. Βγάλτε και περάστε τη δύναμή σας στο Σύμπαν, και δεν θα βγείτε χαμένοι. «Τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για τον ΘΕΟ». Η Θεία Δύναμη φανερώνεται σ’ εσάς με πολλούς τρόπους, μην τους αμφισβητείτε.

Το σχέδιό ΤΟΥ σας αγκαλιάζει και επικυρώνει τον αγώνα σας με υπογραφή και σφραγίδα αναλλοίωτη στον χώρο και στον χρόνο.

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ

Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα και επιγραμματικά είναι ότι ο φόβος ΘΕΟΥ επιβάλλεται να σας κυριεύσει σε μία μόνο περίπτωση: Όταν ορκίζεστε στο Ιερό Ευαγγέλιο και καταθέτετε ψευδή κατάθεση με πρόθεση να προκαλέσετε βλάβη στον συνάνθρωπό σας, διαπράττοντας τα αδικήματα της ψευδορκίας και της ψευδούς κατάθεσης, κατεχόμενοι από δόλια προαίρεση.

Οι μικρές καρδιές γνωρίζουν ή από πρόθεση «αγνοούν» τις διαστάσεις και τις συνέπειες αυτών των πράξεων.

Αυτές οι πράξεις θα κριθούν ιδιαίτερα από τον Βασιλέα της Συμπαντικής Δικαιοσύνης – με την έννοια ότι ως πλάσματα από την αγία καρδιά ΤΟΥ, θα υποστείτε τη δέουσα τιμωρία-ποινή, αυτήν των ευθυνών σας.

Προσπαθείτε πάντα να περνάτε αυτόν τον Δρόμο που ΕΚΕΙΝΟΣ ο ΚΥΡΙΟΣ έχει χαράξει αποκλειστικά για εσάς.

Ό,τι έχει χαράξει ΕΚΕΙΝΟΣ είναι ακριβές, ευδιάκριτο και ευανάγνωστο για εγγράμματους και αναλφάβητους.

Τα όρια αυτού του δρόμου είναι απείρως εμφανή και απαστράπτοντα, διαχέεται το Φως ΤΟΥ, το μυρρωνικό,90 στις δύσκολες διαδρομές σας.

Ο Δρόμος ΤΟΥ είναι πεφωτισμένος και εμποτισμένος με βάλσαμο εκεί που πατάτε με γυμνά πόδια – αγαθός και δύσκολος ταυτόχρονα, δίκαια εναρμονισμένος με τις προσπάθειές σας, συνεργάτης στην καλή διαχείριση του εαυτού σας και πείσμων να σας βγάλει στο Φως το ανέσπερο.

Ο πλανήτης σας καθαγιάστηκε από το αίμα του ΚΥΡΙΟΥ, από το αίμα που τον εμπότισε με «μυρρέλαιο»91 για να μετουσιωθεί σε ζωοφόρα και ζωογόνα πηγή ανάνηψής σας από τον πνευματικό θάνατο.

ΠΙΣΤΗ

Και πάλι περί φόβου θα αναφερθούμε και θα επιμείνουμε, διότι αυτό το συναίσθημα το θεωρούμε σημαντικά επικίνδυνο.

Όταν η ψυχή, ακόμη και κατά τον χωρισμό της από το σώμα, δεν έχει το σθένος και τη γνώση να εκτινάξει στην ύλη τον φόβο που την έχει εμποτίσει, τότε –και ενώ επιθυμεί να εξελιχθεί στις σφαίρες του Ουρανού και να περάσει στα άδυτα των αδύτων– καταστέλλονται οι δυνατότητές της να «κάνει κατάληψη» του αστεριού της.

Στα πυρακτωμένα χέρια της Πίστης, ο φόβος μετατρέπεται σε κάρβουνα και αιθάλη. Εξουδετερώνεται η ενέργειά του και απελευθερώνεται από την αιθάλη ο κρυστάλλινος λαμπερός αιθέρας, χορεύοντας στο μουσικό Σύμπαν ανάμεσα σε ανώνυμες Οντότητες και Αγγέλους.

Όπως είναι ορατή και διάχυτη στο Σύμπαν η λειτουργία της Αρμονίας, της αεί κινούμενης με ρυθμό, έτσι είναι και στο δικό σας ηλιακό σύστημα η λειτουργία της δυσαρμονίας, που τρέφεται από συναισθήματα φόβου και τρόμου και καλύπτει το φως του πλανήτη με το δικό της συννεφιασμένο γκρίζο και μίζερο πέπλο.

Εάν πιστεύετε στη Θεϊκή Ύπαρξη, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε, ούτε και κατά την ώρα του θανάτου. ΕΚΕΙΝΟΣ θα σας παρηγορήσει και θα σας οδηγήσει σε χώρους ανάνηψης, όπου η Παρουσία ΤΟΥ θα σας χαρίσει τη θαλπωρική αγάπη, αυτή την αγάπη που μόνο ΕΚΕΙΝΟΣ ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ γνωρίζει να παρέχει μέσα από κινήσεις συγκλονισμού των Ουρανών.

Τα πάντα στο απεριόριστο ουράνιο καθεστώς λειτουργούν με εκτινασσόμενες φωτεινές ακτίνες απίστευτης διακινητικής ακρίβειας – και όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθούν από εσάς. Είναι απίστευτες οι συμπαντικές λειτουργίες –σε ρυθμό, φως, ροή και ήχο–, αυτές που κατακτούν το αστρικό στερέωμα και που με κάθε κίνησή τους γεννιούνται θαύματα.

Με την πυρακτωμένη φλόγα της Πίστης που ομολογείται ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ, εξολοθρεύονται ενσυνείδητα πλέον τα φοβικά συναισθήματά σας, η μετριότητα της αδυναμίας σάς εγκαταλείπει και η θωράκιση του πνευματικού σας εαυτού είναι πλέον απόλυτα εμφανής.

Τότε έρχονται ενέργειες από την Καρδιά του Πυρήνα, του Αποίητου Αγίου Πυρήνα, οι οποίες, τονίζουμε, προκαλούν κραδασμούς και σείουν το υλικό σας σώμα –επενεργώντας μέσα σε έναν πνευματικό χορό– και σας ωθούν κυρίως σε ηρωικές πράξεις και πράξεις ιδιαίτερης αυτοθυσίας, που αποβαίνουν καθοριστικές στο κάρμα σας.

Ό,τι εξέρχεται από την ΠΗΓΗ της Πίστης, εκεί που παράγεται το Φως εκ του Αποίητου Φωτός ΤΟΥ, κατευθύνεται στα ενδιάμεσα επίπεδα πνευματικής ζωής –σε αυτά που προσομοιάζουν με τα γήινα υλικά επίπεδα («αντιγραφή» των επιπέδων της Γης)–, διεγείρονται θετικά οι πνευματικές οντότητες που ενοικούν εκεί, εμπλουτίζεται ο πλανήτης από ευγενή κύτταρα φωτεινής μοριακής σύνθεσης, και, μέσα σ’ αυτή την εξαίσια έξαρση ροής του ευγενούς καθαρτήριου φωτός, καταγράφονται πράξεις ηρωικού θάρρους, αυτοθυσίας και αγάπης.

Σημειώστε: Όσοι από έλλειψη πίστης προσκυνούν τον φόβο, ενδέχεται να οδηγηθούν σε πεδία πολυετούς πνευματικής νάρκης.

Οι παραβολικές διδασκαλίες του ΙΗΣΟΥ, που έχουν την ηχώ τους στην αιωνιότητα, πάντα διακινούνται με το Φως της Αγάπης ΤΟΥ. Κι όμως, αυτές οι διδασκαλικές εντολές που πηγάζουν από την Αγάπη ΤΟΥ, δεν έχουν φανερωθεί στη διάρκεια των χρόνων που ακολούθησαν από το ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΤΟΥ θάνατο. Η ανθρώπινη δειλία, η ανάγκη για χειραγώγηση του ανθρώπινου γένους από ευτελείς και δήθεν ισχυρούς εκάστοτε ηγεμόνες, από μικρούς, μιαρούς και ανάξιους κύκλους ατόμων, περιέθαλψαν τον φόβο και τον διέσπειραν, για να ηγεμονεύουν σε λαούς εξαθλιωμένους και αποθαρρημένους ακόμα και από τον ίδιο τον Θεό τους.

Αυτοί οι βασανιστές των ανθρώπινων ψυχών, οι ισχυροί των παθών και του μίσους, οι υπηρετούντες ακραίες δήθεν εθνικιστικές ιδεολογίες, οι σχεδιαστές και εργολάβοι των χιλιάδων νεκροταφείων των ψυχών και των σωμάτων, οι ενταφιαστές των θησαυρών του ΚΥΡΙΟΥ μας, θα βρεθούν προ των πυλών της κρίσης, «ενώπιοι Ενωπίω», για να υποστούν τις συνέπειες της ακριβοδίκαιης Δικαιοσύνης.

Ο ΚΥΡΙΟΣ επαινεί την ανθρώπινη νόηση και αποδίδει τιμές στην καθαρή βούληση εκείνων που πιάνουν στα χέρια τους τη βαριά σκαπάνη και σκάβουν για την εντόπιση και ανεύρεση των Αγίων Θησαυρών – όχι θησαυρών από ευγενή μέταλλα, μα θησαυρών Αληθείας, Σοφίας και Γνώσης που πηγάζουν από την Αγάπη ΕΚΕΙΝΟΥ, του Βασιλέα της Αγάπης.

Μονάχα οι αλήθειες εκ της μεγαλειώδους αγίας Μετριοφροσύνης ΤΟΥ θα μαγνητίσουν τις καρδιές σας και θα ημερέψουν τα πάθη σας, που πηγάζουν από την κακία.

Η φρίκη τού τότε Μεσαίωνα περιφέρεται, δυστυχώς, σαν σκοτεινή και απειλητική αιθάλη πάνω από τον γήινο πλανήτη ακόμη και τώρα – και κάποιες ψυχές, που τη βίωσαν κάποτε και σαρκώθηκαν στο τώρα, εξακολουθούν να ζουν με τη «διαστροφική γοητεία» και έλξη αυτού του μίζερου φόβου και να δημιουργούν ουσιαστικά πρόβλημα σε όσους αγωνίζονται να μπουν σε πεδία εξέλιξης. Αυτοί οι ζώντες στο τώρα, κυριευμένοι από φοβικές θρησκοληψίες μεσαιωνικού τύπου, είναι άνθρωποι επικίνδυνοι που διαρρηγνύουν τα ιμάτια της Χριστιανικής Πίστης, τα ευλαβικά και στο Φως βαπτισμένα.

Οι πτωχοὶ τῷ πνεύματι της αγάπης92 «κυριαρχίσκοι» και σπορείς της δουλικής φοβίας πότισαν και ράντισαν με θανατηφόρα δηλητήρια τους υγιείς καρπούς της Γης και οδήγησαν πλήθη ψυχών σε απίστευτα βασανιστικούς θανάτους, κρυπτόμενοι πίσω από το Όνομα του ΚΥΡΙΟΥ και ενεργούντες στο Όνομά ΤΟΥ – του ΚΥΡΙΟΥ, τον ΟΠΟΙΟ και δολοφονούσαν κάθε ώρα και κάθε στιγμή από συναισθήματα άγνοιας ή δόλου. Η τέτοια άγνοια και ο τέτοιος δόλος δεν αποτελούν συγχωρητέες ενέργειες, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσοι Σταυροί του μαρτυρικού θανάτου του ΙΗΣΟΥ στήθηκαν κατά καιρούς και συνεχίζουν να στήνονται στους «Γολγοθάδες» του πλανήτη, για να σηκώσουν το βάρος του μαρτυρίου του Αγαπημένου Διδασκάλου!

Αυτή η φρίκη του Μεσαίωνα, αυτή η φρίκη της άγνοιας, αυτή η φρίκη των εγκλημάτων εξαιτίας του φόβου και της δειλίας, εξαιτίας της απιστίας –γεγονότα καθημερινά στις ημέρες σας–, πόσο μαρτυρικό πόνο και μνήμες από τη φοβερή στιγμή της Σταύρωσης προκαλούν στην αγία και γεμάτη συμπόνια καρδιά ΤΟΥ!

Εσείς, με τις σκέψεις και τα έργα σας, συμβάλλετε στη διατάραξη της αρμονικής συμπεριφοράς του Σύμπαντος. Εσείς, με τις μεσαιωνικές σας αντιλήψεις μίσους, γεννήσατε το «θηρίο» και το ταΐσατε από την τροφή του φόβου, αφού του εξασφαλίσατε ένα οικοδόμημα διαμονής του σε αφώτιστο περιβάλλον. Εσείς το βοηθήσατε να επιβιώσει και να συρθεί στα σκοτάδια για να μη γίνεται ορατή η πανάσχημη και αποκρουστική μορφή του, εσείς του προσφέρατε κυριαρχικά δικαιώματα στις δειλές και αδύναμες καρδιές σας, εσείς το προσκυνάτε από δειλία και φόβο – εσείς που θα έπρεπε να το παγιδέψετε στα χρυσά φωτεινά δίχτυα και να το συντρίψετε πάνω σε άγριους βράχους.

Σας αποκαλύπτουμε αυτήν τη μέγιστη Αλήθεια: Ότι μετά την παρασιτική του κυριαρχία σ’ εσάς, έρχεται η συντριπτική του εξόντωση από το ευλογημένο χέρι του ΚΥΡΙΟΥ, στο Όνομα του ΠΑΤΡΟΣ και του ΥΙΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Στα άδυτα της Αλήθειάς ΤΟΥ, ελάτε να καταστείτε κοινωνοί. Στα άδυτα της λειτουργίας του Ουρανού, ελάτε να καταστείτε κοινωνοί στα μέγιστα μυστήρια της μύησης των άξιων για να λάβετε τη ζώσα αγία Θεία Κοινωνία από τα χέρια των Αγγέλων. Ελάτε στη ζωοδόχο πηγή ΤΟΥ για να πλύνετε το πνεύμα σας και «ως χιών να λευκανθείτε».

Σας ρωτάμε: Γιατί σε κάποιους χώρους θρησκευτικών συναθροίσεων κυριαρχεί ακόμη ο φόβος που υποβοηθιέται από πύρινους λόγους ιερέων –οι οποίοι θεωρούνται κοσμικοί εκπρόσωποι του ΙΗΣΟΥ, κι όμως ΤΟΝ παρουσιάζουν σαν τιμωρό, μικρόψυχο και μικρόπνοο– με το που κάποια διάνοια καταφέρει να σκίσει τον Αόρατο Κόσμο και να γίνει θεατής της ουράνιας ομορφιάς;

Ο ΘΕΟΣ φανερώνεται με όποιον τρόπο κρίνει ΕΚΕΙΝΟΣ κατάλληλο.

Μη σκεπάζετε τα μάτια σας όταν ανοίγει η αυλαία ΤΟΥ και σας προσφέρεται η Θέα ΤΟΥ. Δοξολογήστε ΤΟΝ με ευλάβεια και γονυπετήστε μπροστά στο θαύμα της Αποκάλυψής ΤΟΥ.

Επίσης, τονίζουμε ιδιαίτερα και πάλι ότι σε κάποιους θρησκευτικούς κύκλους, ευτυχώς όχι σε όλους, γίνονται απίστευτες παρερμηνείες των θεϊκών προθέσεων και κάποιοι εκεί παρευρισκόμενοι, συνήθως τα άτομα χαμηλής παιδείας, προβαίνουν σε ακραίες εκδηλώσεις λόγω του φόβου και του τρόμου, καθώς και σε ακραίες συγχύσεις, που θα ορίσουν αρνητικά την πορεία τους εφόσον επεκταθούν στον νου και στην καρδιά τους.

Ο εκπρόσωπος της Χριστιανικής Εκκλησίας που φοβίζει και περιορίζει στον φόβο το ποίμνιό του, από άγνοια πάντα, διαπράττει μέγα αμάρτημα ενώπιον των ψυχών των οποίων εμποδίζει την πραγματική εξέλιξη μέσα στα κρυστάλλινα νερά της Αλήθειας του ΘΕΟΥ, Αλήθειας που προσφέρεται απλόχερα.

Κάποτε, αυτό το έγκλημα στοιχειοθετεί και το αδίκημα βλασφημίας κατά του Αγαπημένου ΙΗΣΟΥ, του Βασιλέα του Σύμπαντος, του Μέγιστου της Αγάπης.

Σε κάποιους άλλους λατρευτικούς χώρους δίνονται θεαματικά θεατρικές παραστάσεις λατρείας με υποχρεωτικές και υποκριτικές κινήσεις των πιστών, ακόμα και επίπονες (για παράδειγμα, γονυπετούντες γέροντες), με αποτέλεσμα να χάνεται η διάκριση των ψυχών και οι ψυχές να παραδίνονται στα χέρια μιας εκδικητικής θεότητας που εξουσιαστικά καταδικάζει, ενώ οι προθέσεις της όχι μόνο δεν εμπεριέχουν έλεος, αλλά ούτε ίχνος ελέους.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και σε ακόμα περισσότερες, αυτό το μιαρό ον –το θηρίο, όπως συνήθως το αποκαλείτε– σας ποτίζει και πάλι με φαρμάκι του τρόμου, που πραγματικά παραλύει τις πνευματικές και σωματικές δυνάμεις και καθιστά ανενεργές τις ευγενείς αναζητήσεις σας, καθώς τις εγκλείει μαζί σας σε αφώτιστες φυλακές.

Μην αφήνετε το φως της ψυχής σας να διαφύγει και να διαρπαγεί από τα σκοτάδια της άγνοιάς σας.

Το σκοτάδι πάντα αιχμαλωτίζει και το Φως πάντα ελευθερώνει και λυτρώνει.

Μην παραδίνεστε αμαχητί στον εχθρό που καραδοκεί στα σκοτάδια για να κλέψει το φως της ψυχής σας.

Μη λησμονείτε καμία ημέρα της ζωής σας την οδυνηρή Θυσία του ΙΗΣΟΥ. Όταν τη λησμονείτε και εκτρέπεστε μέσα στην πίστη σας, ΤΟΝ σταυρώνετε εκ νέου με τα δικά σας χέρια και τα δικά σας καρφιά.

Γιατί εξακολουθείτε να ΤΟΝ σταυρώνετε;

Γιατί εξακολουθείτε να ποτίζετε με το αίμα ΤΟΥ τα φωτεινά ΤΟΥ ιμάτια;

Δεν σας δικαιολογούμε το έτος 2018 να στερείστε της γνώσης και να στέφετε με κορώνες την άγνοια, επικαλούμενοι δήθεν φόβο ΘΕΟΥ.

Ευχόμαστε να μην εντοπιστούν στην καρδιά της άγνοιας τα στοιχεία πρόθεσης ή δόλου ή έστω και ενδεχόμενου δόλου.

Όποιες δικαιολογίες και αν προβάλλετε δεν θα έχουν το σθένος του αναστήματος να σταθούν δίπλα στην Αλήθεια και να αναμετρηθούν μαζί της.

Ελπίζουμε ότι έχουμε ήδη κάπως διαφωτίσει τη νοητική σας λειτουργία και, ακόμα πιο πολύ, ελπίζουμε να εκτιμήσετε την προσπάθειά μας και να τη σεβαστείτε.

Εάν τον πνευματικό σας νου τον έχει καλύψει το πέπλο της ηλιθιότητας και γι’ αυτόν τον λόγο ξετυλίξατε και μπερδέψατε το κουβάρι της διάκρισης, μείνετε στην άκρη και μην παραδοθείτε στη φυλακή της – προσευχηθείτε ένθερμα, με πάθος και δέος, για να σας δοθεί ωφέλιμη κατεύθυνση από τη Χάρη του ΚΥΡΙΟΥ.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΙΚΑΖΕΙ

Οι φοβούμενοι και ανασφαλείς θρησκευόμενοι συνήθως ορίζονται και καθορίζονται από έναν Θεό ισχυρό και αλαζόνα, από την καρδιά του οποίου απουσιάζει παντελώς η αγάπη και συμπόνια – ιδιαίτερα η συμπόνια, η οποία καθίσταται ανύπαρκτη στις τιμωρητικές του προθέσεις.

Στον Θρόνο των Ουρανών θεωρούν εγκατεστημένο και προσωποποιημένο έναν αυστηρό έως άγριο Όντα του τύπου του Μεσαίωνα, που δικάζει και καταδικάζει παραβιάζοντας ουσιαστικούς και τυπικούς κανόνες Δικαιοσύνης.

Από τις αποφάσεις αυτού του Δικαστηρίου ελλείπει η εφαρμογή του πνεύματος του Νόμου, αφού στα διά ταύτα των αποφάσεων αναμφίβολα επεμβαίνει και κυριαρχεί το γράμμα του Νόμου – dura lex sed lex.

Η Θυσία του ΚΥΡΙΟΥ συνάδει απόλυτα με το πνεύμα του Ουρανίου Νόμου, που θα κρίνει τον εκάστοτε κατηγορούμενο πρώτιστα από τη συνείδησή του. Το γράμμα του Νόμου ας το εφαρμόσει για τον εαυτό της η αθάνατη ψυχή, όταν της προβληθεί στην ουράνια οθόνη σε λεπτομερείς προβολές η πρόσφατη γήινη ζωή της.

Η Αγάπη του ΧΡΙΣΤΟΥ μας διαχέεται εκρηκτικά από τα σύμπαντα του Ουρανού στην καρδιά της Γης. Εισπνεύστε τα κύτταρα αυτής της αγάπης για να μιμηθείτε το υπέροχο Δούναι ΤΟΥ. Και πάλι τονίζουμε ότι ο ΘΕΟΣ δεν τιμωρεί! Ο Θεός ελεεί, και παραχωρεί εκ του Ελέους ΤΟΥ συμπόνια και συγχώρεση.

Η συνείδησή σας θα αποβεί ο αυστηρός δικαστής και κριτής όταν την αντιμετωπίσετε στα πνευματικά επίπεδα του Ουρανού και έρθετε αντιμέτωποι με αυτές σας τις πράξεις που σας έδεσαν στη Γη με σχοινιά εγκληματικών σας ενεργειών. Τότε θα επιζητηθεί η σκληρή δικαιοσύνη –η απονομή της σε όλο το μεγαλείο της– από την ίδια τη συνείδησή σας, την οποία δεν θα καταφέρετε να θέσετε υπό έλεγχο.

Ακόμα κι όταν η συνείδηση ναρκώνεται στη διάρκεια της επίγειας ζωής, να είστε σίγουροι ότι στη διάρκεια της πνευματικής ζωής αφυπνίζεται και στέκεται ενώπιόν σας με διάθεση να εκδώσει απόφαση δίκαιη βάσει των πράξεών σας.

Καμιά συνείδηση δεν χάνεται στη διάρκεια της επίγειας ζωής, απλώς εξουσιάζεται από την ελεύθερη βούλησή σας και προσωρινά παραδίδεται σε υπνωτικές καταστάσεις που δεν επιτρέπουν αντιδράσεις και διαμάχες με την υπαρκτή αλήθεια του δικαίου.

Εφόσον κατά τη διάρκεια της υλικής ζωής σας βυθίσετε τα μάτια της ψυχής σας στο βλέμμα του ΙΗΣΟΥ και έστω για μία στιγμή αντιληφθείτε τη θλίψη ΤΟΥ, τον πόνο ΤΟΥ και το βάθος της Θυσίας ΤΟΥ, τότε θα θεωρηθείτε τυχεροί και θα δείτε να αφυπνίζονται με τρόπο θαυμαστό τα πνευματικά σας κύτταρα.

Ευχόμαστε να είστε σε θέση να γνωρίσετε και να συλλάβετε οπτικά την ελπίδα της ενσάρκωσής σας σαν ευκαιρία βελτίωσής σας. Τι θαύμα θα γεννιόταν μετά στον εαυτό σας! Ένα θαύμα απείρου φωτός και διάρκειας, μια χρυσορροή κατερχόμενη εκ του Ουρανού, μια αναγεννητική καθοδική πορεία φωτός, ένα συμπαντικό άνθος απείρων διαστάσεων στο μέγιστο Σύμπαν –στο ορατό και στο μη οριοθετούμενο από ορίζοντες και σύνορα, στο ασύλητο σε ομορφιά και χρώματα με μίξεις χρυσού και λευκόχρυσου– που διακινείται εν χορώ με τους Αστέρες, που υφαρπάζει τις καρδιές σας και τείνει τα χέρια του να σας αγκαλιάσει.

Κατέρχονται ευλογίες για αυτούς που ποθούν τα θαύματα, για αυτούς που επιμένουν να τα λάβουν στην καρδιά τους, για αυτούς που εφορμούν στο Φως με την επιθυμία να παραδοθούν στην Αρμονία του Όλου.

Ασκηθείτε στην τόλμη, μπείτε στο γυμναστήριο της πνευματικής άσκησης και, όταν είστε έτοιμοι και με σθένος ψυχής και σώματος, προσευχηθείτε να γνωρίσετε τα Θαύματα των Ουρανών, αυτά που η Αλήθεια επιθυμεί να σας συστήσει.

Βγείτε από την ταλαιπωρία των αλλεπάλληλων περιπλανήσεών σας στη Γη, ποθήστε την πραγματική σας Πατρίδα, αυτήν που σας δημιούργησε στα σπλάχνα του Φωτός, αυτήν που σας έπλασε με φωτεινά κύτταρα εκ της καρδιάς του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Προκαλέστε το Φως να κατέλθει στη Γη. Η κατανόηση αυτού του φαινομένου είναι δύσκολη, όμως ο πόθος της ψυχής κατανοείται από εμάς και εμείς δίνουμε ευλογία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΣΗ

Ο Χρόνος ίσταται στη μέγιστη αίθουσα διδασκαλίας, σοφός, υπομονετικός, επιμελής και υπεύθυνος διδάσκαλος.

Είναι ο Χρόνος μας, αυτός που επιλέξαμε και τον χρίσαμε ως ορισμένο. Αυτός ο ορισμένος χρόνος επιμένει να ελπίζει, δηλώνει πείσμων για τους άθλιους του πνεύματος και του εγωισμού, δηλώνει ακόμα και εύελπις γι’ αυτούς που ασθενούν από υπερηφάνεια, δηλώνει ταπεινόφρων στη δημιουργία του Μεγάλου Έργου του.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το Έργο μας. Το έργο μας συνίσταται σε εγγραφές ουρανίων εντολών αγάπης. Μπείτε στον δρόμο που σας ανοίγει ο Ουρανός. Μην επιλέγετε τους τρικυμισμένους ωκεανούς της άγνοιας. Δηλώστε συμμετοχή στο ενθουσιώδες και δημιουργικό ουράνιο γίγνεσθαι. Ελάτε να κοινωνήσετε Σώμα και Αίμα ΧΡΙΣΤΟΥ στην αγία Κοινωνία του Φωτός.

Πλησιάζει ο χρόνος των αθλημάτων σας. Πρώτο άθλημα η τόλμη. Όχι η ασύνετη και αδιάκριτη τόλμη, όχι η ανούσια και επιπόλαιη τόλμη, μα η τόλμη που αναδύεται από την έντονη θερμότητα της Πίστης, της πίστης που καθαγιάζει και γεννάει θαύματα.

Πώς θα μπορούσαμε εμείς να σας περιγράψουμε στη γλώσσα σας την ασύλληπτη έννοια του θαύματος; Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε κάπως τον τρόπο καθορισμού –σαν εικόνα και ουσία– του θαύματος εκ της πίστης.

Η αύρα της θείας ουσίας ανατρέπει την ανθρώπινη πεπερασμένη λογική. Ανατρέπει τις γνωστές ανθρώπινες δυνατότητες –νοητικές, εγκεφαλικές, κυτταρικές– και χτίζει την ακμή της Ζωής με αποίητα ζωηφόρα αγαθά.

Σας θέλουμε άξια, αξιοπρεπή και ισότιμα μέλη της συμπαντικής μας κοινωνίας. Δεν επιθυμούμε αξιολύπητους θυροκόπους που επικύπτουν στο έδαφος και εκλιπαρούν ελεημοσύνη. Το Έλεος του ΘΕΟΥ δεν έχει να κάνει με την ανθρώπινη ελεημοσύνη. Είναι μεγαλειώδης συμπαντική λειτουργία εν μέσω Αγγέλων. Αντίθετα, η ελεημοσύνη που ζυμώνεται με συνταγές γήινου οίκτου είναι πράξη ταπεινωτική και, ίσως, απλώς ανακουφιστική γι’ αυτόν που ελεεί, μια πράξη που θλίβει το Σύμπαν και προκαλεί κρουνούς αγγελικών δακρύων.

Όταν το Σύμπαν σάς προσκαλεί, λάβετε με σεβασμό και ταπεινότητα την αγία πρόσκληση και μπείτε στη σειρά για να «τιμήσετε την τιμή» που σας κάνει ο Ουρανός. Η τιμή του Ουρανού προς εσάς δεν κωδικοποιείται, δεν φθείρεται, δεν διαβάλλεται, δεν έχει σχέσεις με κοινές κοσμικές παραχωρήσεις. Δεν συμμετέχει σε υστερόβουλα κολακευτικά σχήματα, δεν περιπλέκει αλήθειες, απλά και καθαρά ελευθερώνει αλήθειες αιώνων και τις καθιστά εργόχειρα γνώσης.

Στα δικά μας επίπεδα επιχειρείται εκστρατεία κατά της πλάνης και της απάτης. Οι Αγγελικές Δυνάμεις καταδιώκουν τόσο τους κόλακες όσο και τους κολακευόμενους από αυτούς. Ο κεκαθαρμένος Ουρανός μας, ζωηφόρος και ειλικρινής καθρέφτης, συγκεντρώνει και αντανακλά λουσμένα σε χρυσές πηγές τα κύτταρα που πηγάζουν από την καρδιά του ΙΗΣΟΥ, του Διδασκάλου των διδασκάλων.

Εάν συγκεντρωθείτε, θα εντοπίσετε προσβάσεις και σκάλες που ήδη δημιουργήθηκαν και στήθηκαν για εσάς. Τολμήστε να κινηθείτε με τόλμη, τολμήστε να πραγματοποιήσετε την ανάδυσή σας, τολμήστε να αναχθείτε με φτερά, αυτά της πίστης και των θαυμάτων.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μη φοβηθείτε να τολμήσετε με σύνεση και να κυριεύσετε τις επάλξεις του γήινου φόβου.

Εμπιστευόμαστε τους ολίγους δικαίους, τους «ταπεινούς τη καρδία και φωτεινούς τω πνεύματι». Εμπιστευόμαστε αυτούς που άγονται με θέρμη στην αγάπη του Διδασκάλου και αυτούς που αυτοθυσιάστηκαν στους βωμούς της Πίστης.

Αυτούς που έγιναν τροφή στους λέοντες της Ρώμης, αυτούς που θυσιάστηκαν για την αγάπη του ΧΡΙΣΤΟΥ, του λατρεμένου Διδασκάλου της ειρηνευτικής ταπεινοφροσύνης.

Μη φοβάστε. Μην αμφιβάλλετε. Η αμφιβολία θέλει τόλμη για να περάσει στην αγία καρδιά του Διδασκάλου και να του πει «Σ’ αγαπώ».

Σας δίνουμε απεριόριστες δυνατότητες στο Σύμπαν της Αγάπης ΤΟΥ.

Ο φόβος εκμηδενίζεται με την πίστη. Αντισταθείτε στο κακό και στο άδικο. Το κακό και το άδικο είναι δίδυμοι αδερφοί που συμβαδίζουν και συνεργούν χωρίς διάκριση.

Ας γίνει η διάκριση το ευλογημένο όπλο της πνευματικής σας καρδιάς για να μπείτε ενσυνείδητα στη σφαίρα του καλού και αγαθού, έτσι όπως σας το έδωσαν οι σοφοί σας πρόγονοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Πυθαγόρας και τόσοι άλλοι. Τιμούμε τους σοφούς και φιλοσόφους της ελληνικής φυλής, τιμούμε τις Θερμοπύλες και τους Ήρωες του ΄21, τιμούμε την Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ

Αγαπημένοι μας σύντροφοι, εμείς, αδιάστατοι όντες μα ζώντες, σας προσκαλούμε με αυτόν τον ιδιαίτερα επιλεγμένο –αδιανόητο για εσάς– τρόπο να παρουσιαστείτε στην εορτή της αποσφράγισης της Ουράνιας Πύλης και «όσοι πιστοί» να προσέλθετε και να λάβετε το Αίμα και το Σώμα ΤΟΥ, αυτήν τη δυαδική Αγία Δύναμη που καθαγίασε τον πλανήτη και τον έντυσε με το πορφυρό ένδυμα της γλυκύτατης ελπίδας.

Έχετε να κάνετε με εκείνους που αγάπησαν τον Άγιο Διδάσκαλο, που διέγραψαν την κοσμική τους ζωή, που ΤΟΥ άνοιξαν την κοσμική τους καρδιά και ΤΟΝ έκλεισαν μέσα της με λατρεία και θέρμη, Πρώτο των πρώτων. Με εκείνους που φυλάκισαν τον φόβο και τον τρόμο επικαλούμενοι το Όνομά ΤΟΥ.

Ο κόσμος ας κοσμηθεί από τα μηνύματά μας και ας μεγαλυνθεί στην ταπείνωση του έργου μας.

Μέσα από την Ταπεινότητά ΤΟΥ και την Αγάπη ΤΟΥ δοξάστηκε ο αγαπημένος μας Διδάσκαλος.

Ο Θεός μαζί σας.


87 Πρβ. Κατά Ματθαίον 11:29. Μάθετε ἀπ’ ἐμοῦ, ὅτι πρᾷός εἰμι καὶ ταπεινὸς τῇ καρδίᾳ. Βλ. Παπαδογιάννης, Εμμανουήλ, ΑΦΘΑΡΤΑ & ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ – Οκτώ Βιβλία Αλήθειας, ό.π., «Οντολογία της Αρετής», σ. 258.

88 Κατά Λουκάν 18:27. «Αυτά που αδύνατα για τους ανθρώπους [ή, να κάνουν οι άνθρωποι], είναι δυνατά για τον Θεό [να τα κάνει ο Θεός]».

89 Ενν. Αναγωγή: το προς τα άνω άγεσθαι.

90 Ενν. Μύρρα: Βαλσαμώδης ρητίνη της αραβικής μυρσίνης.

91 Ενν. Μυρρέλαιο: Αιθέριο έλαιο της μύρρας, βάλσαμο.

92 Πρβ. Κατά Ματθαίον 5:3. Μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. Είναι προφανές ότι η χρήση και ερμηνεία του χωρίου διαφέρει αντιθετικά ανάμεσα στο παρόν κείμενο και στο Ευαγγέλιο. Βλ. Παπαδογιάννης, Εμμανουήλ, ΑΦΘΑΡΤΑ & ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ – Οκτώ Βιβλία Αλήθειας, ό.π., «Οντολογία της Αρετής», σ. 257.

ΚΕΦΑΛΑΙΑ